© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik ben klaar om mijn eigen bloemenzaak te starten”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Leen Hoogmartens (26).

“Ik heb net een atelier gevonden, in Borgerhout. Ik ga een bloemenzaak openen. Ik had al een atelier in Limburg, maar ben onlangs naar hier verhuisd omdat het in Limburg echt te rustig was voor mij en mijn vriend.”

“Ik ben nog zoekende en startende, maar ik weet wat ik wil. Ik wil gaan voor een duurzaam bloemenatelier en werken met lokale pluktuinen. En ik ga ook vazen verkopen, die zoek ik nu uit in kringwinkels. Hopelijk kan ik ooit ook samenwerken met keramisten.”

“Ik heb kunst gestudeerd en studeerde in het midden van de coronaperiode af. De kunst- en cultuursector lag toen plat, er werden subsidies geschrapt en het was onmogelijk om een job te vinden. Dus ben ik tijdelijk gaan werken in een tuincentrum als bloemist. Ik heb daar alles geleerd van mijn baas en nu wil ik zelf aan de slag met bloemen. Bloemen zijn in. In Antwerpen heb je al zaakjes die ook inzetten op lokale bloemen, zoals het fijne Wilder in Borgerhout. Zulke winkeltjes zijn echt aan het opkomen en gaan alleen nog maar populairder worden, schat ik.”

“Veel mensen kopen hun bloemen ook nog altijd in de supermarkt, maar die prijzen kloppen niet. Ze verkopen de boeketten zo goedkoop, die winkels verdienen daar zelf geen geld aan. Dat is puur consumentisme. Daar zal ik moeten tegen opboksen.”  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen