Nicolas Orye (rechts) was de held van de avond als maker van de twee doelpunten.© mpics

Perfecte week en 6 op 6 voor Heist na nieuwe zege: “Blijven genieten van dit prachtig seizoen”

Heist heeft opnieuw de goede flow te pakken. Na de 1-3-zege woensdag in Dessel werd nu Knokke met 2-0 verslagen. Nicolas Orye nam de doelpunten voor zijn rekening, maar het aandeel van Mylan Ferreira Carrasco was minstens even groot.

“Nochtans speelden we niet zo’n goede eerste helft”, vond Carrasco. “Maar de trainer zei tijdens de rust dat ik in mijn mogelijkheden moest blijven geloven. En in de tweede helft werd het ook beter. We maakten meer gebruik van de ruimte in de rug van de verdediging en ook het uitvoetballen was verzorgder.” Een vrijschop leidde de eerste goal in. Aan de zijlijn trapte Mylan een verre bal richting doel waar de scheidsrechter een strafschop floot na een trekfout op Orye. En bij het tweede doelpunt zette Carrasco in samenspel met Sam Van Aerschot een fantastische individuele actie op en bood hij Orye zijn tweede aan. “We mikken zo hoog mogelijk in het klassement”, aldus de vleugelspeler. “Ook al vraagt de club zijn licentie voor 1B niet aan. Maar om die reden mogen we onze kop niet laten hangen. Iedereen is belangrijk in dit team, ook de invallers.”

Nys stond er na afloop beteuterd bij omdat hij tegen zijn derde gele kaart aanliep. “Zo mis ik de match in La Louvière. Zonde, want het was mijn eerste fout. Ik kan wel aantreden in de derby’s tegen Hoogstraten en Antwerp B. Zo heb ik toch nog iets om naar uit te kijken.” Dat Heist zijn licentie niet aanvraagt, hoeft voor Nys geen ramp te betekenen. “Ik begrijp dat wel. Als de club op zijn limieten zit bij een stap hoger, dan is dat een logische beslissing. Het plezier dat ik beleef tijdens dit prachtige seizoen, is voor mij wat echt telt. “Daar geniet je als voetballer van”, besluit de Heistse verdediger.”(gf)

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL