Inge Verbruggen (links) met Sterre Carron.© Erik Van Eycken

Sterre Carron (65) stelt twintigste boek ‘Lafaard!’ voor in Katelijnse bib: “In Nederland ‘pinnen’ we, jullie gaan naar de ‘bancontact’

Sint-Katelijne-Waver -

In een goed gevulde leeszaal van bibliotheek Leyland in Sint-Katelijne-Waver stelde auteur Sterre Carron het twintigste thriller ‘Lafaard!’ voor.

Erik Van Eycken

De presentatie lag in handen van de Putse auteur Inge Verbruggen. “Een poos terug heerste wat paniek omdat Sterre’s vorige uitgever ermee stopte, maar gelukkig valt nu alles opnieuw in zijn plooi met Phoenix Books uit Westerlo”, vertelde Verbruggen. Het publiek, bestaande uit die hard-fans maar ook uit lezers die Sterre Carron pas ontdekten, werden getrakteerd op een glaasje Champagne en een goed ingestudeerd toneelstukje tussen Verbruggen en Carron, waarbij ze een kort fragment uit het nieuwste boek uitbeeldden.

Na een kort toneelstukje volgde meer uitleg over het boek ‘Lafaard!’.© Erik Van Eycken

21ste boek

Tijdens de voorstelling was het nog maar eens duidelijk dat de auteur haar lezerspubliek graag betrekt: “Ik ben net begonnen aan het 21ste. Er staan al wat lijnen op papier, maar mochten jullie thema’s of invalshoeken hebben die jullie graag aangesneden zien, laat maar komen”, luidde het. Na de voorstelling werd Carron door haar nieuwe uitgever Hilde Van Oijstaeijen in de bloemetjes gezet. De Katelijnse auteur die twee boeken per jaar schrijft, wat duidelijk geëmotioneerd.

Sterre Carron wordt door haar uitgever in de bloemetjes gezet.© Erik Van Eycken

Pinnen

Niet alleen lezers uit de buurt zakten naar Sint-Katelijne-Waver af. Ook fans uit de rest van Vlaanderen en Nederland: “Toch wel grappig hoe jullie zinsbouw verschilt met de onze. Maar ook de keuze van woorden. In Nederland ‘pinnen’ we, jullie gaan naar de ‘bancontact’”, zegt een Nederlandse proeflezer lachend. “Maar ik ben jullie woordkeuze inmiddels wel gewend.”

Achteraf kon het publiek even kletsen met de auteur en het nieuwe boek laten signeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boekrecensies