De brandweer had het vuur snel onder controle.© Stijn Van de Sande

Roofingwerken lopen mis en zetten plat dak in brand: “De bewoners hielden het vuur zelf onder controle”

Mechelen -

Het heeft zondagmiddag gebrand aan een woning op de Battelsesteenweg in Mechelen. Bij roofingwerken ontstond er een steekvlam die de dakbedekking in lichterlaaie zette. De bewoners van het huis konden op tijd ontkomen en de schade bleef relatief beperkt. Een man ademde te veel rook in en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Stijn Van de Sande

De brand ontstond omstreeks half één zondagmiddag aan de achterzijde van een woning op de Battelsesteenweg. “Het gaat om een woning die net verbouwd was. De bewoners waren nog roofingwerken aan het uitvoeren”, zegt luitenant Philippe Claes van brandweerzone Rivierenland. “Daarbij moet er iets zijn misgegaan. Er ontstond een grote steekvlam en de dakbedekking vatte vuur. De brand zorgde ook voor veel rookontwikkeling.”

De bewoners van het huis konden snel ontkomen. “Ik was nog aan het slapen toen ik plots een knal hoorde. Het was volgens mij de gasfles die mijn schoonbroer gebruikte voor de roofingwerken”, getuigt de bewoner van het huis. “Ik zag veel rook en ben meteen naar buiten gelopen. We probeerden het vuur zelf in bedwang te houden in afwachting van de brandweer. Het is jammer, want de verbouwingen waren bijna klaar, maar we hebben ook geluk gehad. De schade bleef beperkt tot het dak en de badkamer. Het had veel erger kunnen zijn.”

Een iemand naar het ziekenhuis

Mede door het snelle ingrijpen van de bewoners had de brandweer het vuur snel onder controle. “Er is vooral brandschade aan het plat dak van de getroffen woning”, aldus de brandweerluitenant. “En ook de woning van de buren liep wat schade op. Een persoon had wat te veel rook ingeademd. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners