De cast van toneelkring Poerlepotje.© bar

Poerlepotje keert terug op de planken met ‘Freule’

Hemiksem -

Na de gedwongen windstille periode heeft toneelkring Poerlepotje de scripts weer ter hand genomen om Hemiksem nog eens een portie oergezellig amateurtoneel te serveren. In het tot theatercafé omgebouwde Voshem-lokaal brengt de Freule de poppen aan het dansen.

Met een cast van negen acteurs wordt de draad na het woelige coronagebeuren weer opgepikt. “Niet makkelijk en evident en het is niet het makkelijkste stuk, maar het komt allemaal wel goed”, zegt Andrea D’Joos die intussen het voorzitterschap heeft overgenomen van Filma De Jonghe.

Met Help! De Freule is er weer! van Peter Damen koos Poerlepotje voor een blijspel. Het stuk speelt zich af in een dorpscafé in de jaren 50,waar de vaste klanten bijeenkomen om de laatste wilsbeschikking van de welgestelde, geliefde en alleenstaande freule van Groeneweghe bij te wonen. Velen in de hoop dat ze een stukje van de erfenis zullen krijgen.

Met typetjes als Mie de roddeltante, Jeanne die hardhorig is of die doet alsof, cafébazin Net die het niet zo nauw neemt met de drank, simpele ziel Janus en situaties waarin de pastoor en de notaris met elkaar op de vuist gaan of tuinman Kobus die altijd in de wind is en die verwoede pogingen doet om zijn Bertha, de huishoudster van het kasteel, het hof te maken, gaan in het café de poppen aan het dansen. En dan is er de Freule nog!

Er zijn voorstellingen op vrijdag 24 en 31 maart en zaterdag 25 maart en 1 april om 20u en op zondag 26 maart en 2 april om 14u. Kaarten kosten 12 euro en kunnen besteld worden via 0473-79.47.50 of I.das@skynet.be.(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners