Directeur Christine Claessens en burgemeester Dirk Bauwens openen ‘fabriek’ Vennebos.© koen fasseur

GO!-school Vennebos promoot kinderarbeid op zaterdag maar daar is een goede reden voor

Schilde -

Hoezo geen industrie in Schilde? In de GO!-basisschool Vennebos hebben leerlingen van hun gezellige klaslokalen een heuse fabriek gemaakt. Die baarde zoveel opzien dat zelfs burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) een kijkje kwam nemen.

Directeur Christine Claessens en haar team met de kinderen stonden de burgemeester zelfs op een zaterdag op te wachten en gaf mee toelichting bij de creatieve transformatie.

“Onze leerlingen genoten in december in de Antwerpse Stadsschouwburg van de musical ‘Sjakie en de chocoladefabriek’, naar het gelijknamige boek van Roald Dahl”, aldus Claessens. “Deze uitstap had zo’n indruk gemaakt dat de leerlingen het als uitgangspunt voor hun jaarlijkse projectweek wilden gebruiken.”

© koen fasseur

In elke klas werd nagedacht, geschetst, geknutseld, gezwoegd,... om op het toonmoment van ‘Vennebos en de ..fabriek’ hun creaties te tonen aan ouders, grootouders, vrienden en hoogwaardigheidsbekleders.

De burgemeester knipte met plezier het lint waarna de bezoekers op verkenning konden en onder meer productie-eenheden voor ijsjes, regenbogen natuur, letters en dromen ontdekten. Er klonken veel ‘o’s en ’a’s tijdens deze bedrijvige middag. Nadien zorgde de oudervereniging nog voor een hapje en een drankje, dat onder een stralende zon werd genuttigd. Na afloop was iedereen het er unaniem mee eens; ‘Vennebos en de...fabriek’ was even entertainend als de originele Sjakies‘ fabriek. (jaa)

© koen fasseur

© koen fasseur

© koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners