Voor de bewoners van de Zandhovensteenweg zal het tijdelijk rustiger worden in hun straat.© kma

Belangrijke rotonde aan Zandhovensteenweg bijna twee weken afgesloten voor aanleg betonnen wegdek

Oelegem -

De rotonde aan bistro ‘t Marrehof aan de Zandhovensteenweg, aan ‘den Bol’ in de volksmond, is van 3 tot 15 april afgesloten voor werkzaamheden. Er is een omleiding voor gemotoriseerd verkeer, fietsers kunnen er wel nog door.

De aannemer start op 3 april met herstellingswerken aan rotonde aan de Zandhovensteenweg. De werken duren vermoedelijk tot 15 april.

De rotonde wordt hersteld in beton. Dat is een duurzamer materiaal dat beter bestand is tegen de vele draaibewegingen van het verkeer.

De omleiding voor het verkeer richting Ter Straten verloopt via de snelweg. Verkeer komende van Antwerpen zal al aan het op- en afrittencomplex opgevangen worden en kan de omleiding volgen via de R11, Ternesselei, Oelegembaan, Oelegemsteenweg en Keerbaan. Het verkeer dat van daaruit de snelwegen E313 en E34 wil bereiken, volgt deze route in omgekeerde richting.

Het verkeer komende van Zandhoven kan ook via de snelweg omrijden. Lokaal verkeer kan omrijden via de Vaartstraat, Ter Stratenweg, Jozef Simonslaan en Nieuwelaan.

Het is druk met werkzaamheden in de regio. Over de Herentalsebaan in Viersel is er ook nog geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Pulle en Massenhoven. Volgende week start de aannemer in opdracht van AWV ook met de afbraak van onteigende woningen aan de Liersebaan, o.a. aan het kruispunt met de Massenhovensesteenweg aan de vroegere Oliver. Maar die hinder zou beperkt blijven.

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners