© instagram @eenbe

Melvin en Kiran (11) stoten door naar finale van ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’

Melvin en Kiran (11) uit Deurne gaan samen met vier andere teams door naar de finale van ‘The Greatest Dancer van Vlaanderen’. Ook Yoshadiinho, of Yoshi, uit Luchtbal wist het publiek te overtuigen en gaat door naar de finale. Beide teams staan onder leiding van coach Niels Destadsbader.

emke

“Wat gaan jullie doen als jullie niet winnen?”, vroeg presentatrice Siska Soeters tijdens de uitzending van de halve finale. “We gaan er sowieso door zijn, ik geloof dat het mogelijk is”, antwoordde Kiran zonder aarzeling. En hij kreeg gelijk. In een wit en rood judopak wist het energieke duo het publiek en de coaches te imponeren met hun breakdance moves in een geïmiteerd gevecht. Ze kregen na hun act dan ook een staande ovatie van de coaches. “Dit is het beste wat jullie al gedanst hebben”, klonk het lovend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Dansend door het leven: dit zijn de Antwerpse poulains van Niels Destadsbader in ‘The Greatest Dancer’

Tijdens deze aflevering lag het lot van de dansers voornamelijk in de handen van het publiek. Zij mochten voor elke act stemmen. De teams met de hoogste scores kregen meteen een plaats in de finale. Dat waren Luana Manuka, Matthias en Yoshadiinho. Hierna gingen ook de drie coaches in beraad. Zij mochten ook één team ‘redden’ en kozen voor CompAni-One. Tijdens een laatste stemronde stemde het publiek voor Melvin en Kiran.

“Ik had niet verwacht dat we in de finale zouden geraken. We waren erg blij”, blikt Melvin terug. “Dat was toch echt een gloriemoment”, vult zijn vader aan. Melvin en Kiran hebben dan ook hard getraind voor een plekje in de finale. “Het was heel leuk, maar soms wel moeilijk te combineren met school”, geeft Melvin toe. Door de shows en trainingen miste hij heel wat lessen die hij achteraf moest inhalen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat de uitslag volgende week ook zal zijn, Melvin en Kiran zijn nog lang niet uitgedanst. “In mei gaan we op het EK breakdance in Hannover battelen”, vertelt hij.

In de finale volgende week zaterdag nemen deze vijf beste dansers het tegen elkaar op. De winnaar van het programma krijgt 25.000 euro en mag een trofee mee naar huis nemen. In een eerder interview in onze krant zei Melvin dat hij het geld op zijn bijhouden om ook in het buitenland mee te kunnen doen aan wedstrijden.

The Greatest Dancer Van Vlaanderen, elke zaterdag op Eén om 20.25u

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER