De bezoekers testen de keuken uit.© Jan Brys

Bezoekers maken in WZC Salve kennis met beleef-tv en virtuele fietstochten

Brasschaat -

Woonzorgcentrum Salve van de groep Armonea gooide zondag tijdens de Dag van de Zorg de deuren open. Een 60-tal bezoekers volgden een rondleiding doorheen het Woonzorgcentrum. Ze maakten er kennis met enkele technische hoogstandjes.

Op dit ogenblik verblijven er 120 mensen in het WZC. “Dat is ons maximum”, stelt directeur Danny Meyten.

De kinesiste toont de werking van de zitfiets.

“Met deze rondleidingen willen ons centrum op een andere manier tonen. De mensen hebben vaak een fout beeld van het leven hier. Wij doen zeer veel moeite om het aspect genieten verder te zetten. In eerste instantie komt dat tot uiting in de maaltijden. Zo hebben we vaste dagen in de week voor bijvoorbeeld frietjes en tomatensoep met balletjes. We trekken vanaf 1 april met Meals (n)on wheels onze keuken trouwens open naar de omgeving. Mensen in de buurt kunnen ’s middags in ons restaurant komen eten. Voor 12 euro eten ze vers, gevarieerd en evenwichtig.”

WZC Salve in de wijk Kaart.© Jan Brys

“Onze beleef-tv waar de bewoners allerlei tools kunnen gebruiken heeft vele succes. Dat is ook geval met de zitfiets. Hij is verbonden met een scherm en zo kunnen de mensen virtuele tochtjes trappen door steden als Antwerpen, Brugge, Parijs of Rome.”, voegt de directeur er nog aan toe. De dagprijzen in Salve gaan van 71 tot 91 euro. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners