Links de reanimatiepop CPR Annie, rechts de ‘onbekende uit de Seine’.© RR

Lezing wil mysterie van de onbekende in de Seine onthullen

Geel

Rond 1900 werd in Parijs het lichaam van een jonge vrouw uit de Seine gehaald. De juiste omstandigheden van haar dood zijn onduidelijk, maar de lijkschouwer was zo onder de indruk van haar mysterieuze glimlach dat hij een gipsafdruk van haar gelaat liet maken.

Sindsdien is dit masker een inspiratiebron geweest voor tientallen kunstenaars. Daar komt nog bij dat CPR Annie, de pop die al tientallen jaren gebruikt wordt om mond-op-mondademhaling te oefenen, op het masker van de onbekende vrouw geïnspireerd is. De kans is dus reëel dat u op een of andere manier al ooit met deze mysterieuze figuur hebt kennisgemaakt.

Rik Van Braband, kunstminnaar bij uitstek en ervaren verteller, is op zoek gegaan naar de oorsprong van dit raadsel en het resultaat van zijn zoektocht heeft hij gegoten in een boeiende lezing, met uiteraard heel wat illustratiemateriaal. Op uitnodiging van Davidsfonds Geel vertelt Rik alles over de onbekende van de Seine op dinsdag 21 maart om 20u in het Wijnhuis in de Stationsstraat 56 in Geel. De toegangsprijs bedraagt 6 euro, of 4 euro voor Davidsfondsleden. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners