Het werk van Herr Seele werd door veilingmeester Bart Van Avermaet afgehamerd op 1.400 euro.© ies

Herr Seele levert recordbedrag op tijdens eerste veiling van Hartverwarmend Lokeren

Lokeren -

De allereerste veiling van ‘Hartverwarmend Lokeren’ leverde meer dan 5.000 euro op. Veilingmeester van dienst Bart – Waldek – Van Avermaet hamerde onder meer een werk van Herr Seele voor niet minder dan 1.400 euro af.

Ivan Elegeert

‘Hartverwarmend Lokeren’ verenigt sinds eind vorig jaar mensen die acties opzetten om Lokerse verenigingen te steunen die zich inzetten voor maatschappelijk kwetsbare groepen. Naast ontmoetingshuis De Moazoart, dat hulp en ondersteuning geeft aan maatschappelijk kwetsbare inwoners van Lokeren, en jeugdcentrum Vagevuur, dat zich richt zich op jongeren in een kwetsbare maatschappelijke situatie, konden ook vzw Horizon, dat zorgt voor huistaakbegeleiding bij maatschappelijk kwetsbare kinderen, en vzw Alderande, dat mensen met een beperking helpt en begeleidt, in het najaar al langs de kassa passeren. Toen organiseerde Hartverwarmend Lokeren al activiteiten tijdens de Kerstmarkt.

MIA-trofee

Een veiling waarbij meer dan 70 unieke spullen werden verkocht was het volgende initiatief. Veiligmeester Bart Van Avermaet, Waldek uit de Eén-sap Thuis, mocht naast een paar Louboutin-schoenen en een gesigneerde kampioenentrui van Wout Van Aert ook een hele reeks stripverhalen en kunstwerken veilen. Zelfs een originele MIA-trofee, geschonken door Absynthe Minded, en een werk van multi-artiest Herr Seele gingen onder de hamer. Het werk van Seele haalde niet minder dan 1.400 euro, de MIA leverde dan weer 600 euro op. In totaal bracht de veiling netto 5.120 euro op. Dat geld gaat rechtstreeks naar de verenigingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners