Brand legt houten bijgebouw in de as, knal ver in wijde omgeving hoorbaar

Pulderbos -

In de Draaiboom in Pulderbos brak zaterdag rond 23.30u brand uit in een eikenhouten bijgebouw aan een gerestaureerd hoevetje. Er ontplofte ook een kleine gasfles, wat voor een knal zorgde die tot ver in de omgeving hoorbaar was. Het bijgebouw ging helemaal verloren, maar de woning van het ouder echtpaar bleef gelukkig gevrijwaard.

De brandweer post Zandhoven kreeg de oproep stipt om 23.30u binnen. “Tegen dat we de Goormansstraat indraaiden, zagen we al de vuurgloed en wisten we dat de brand al vergevorderd was”, zegt commandant Bart Noyens.

In de omgeving aan de Cauwenberglei in Pulle was net de grote tentfuif Effe Heffe Retro van de scouts van Pulle aan de gang. Ook hier zagen de aanwezigen de vlammen boven de bomen uitschieten en hoorden ze de knal. Er werd eerst aan vuurwerk gedacht.

Door het vele hout laaiden de vlammen hoog op.© rr

Omdat de brandweerpost Zandhoven zelf niet meer over een eigen tankwagen beschikt en de brand zich in een landelijk afgelegen gebied afspeelde, werden de tankwagens van de post Ranst en Zoersel ingeroepen voor bijstand. Door de grote brandbaarheid van al het materiaal was snel duidelijk dat het houten bijgebouw niet meer te redden viel. Voor de oudere bewoners was het wel emotioneel omdat er zich nog onder meer veel boeken en een vleugelpiano in bevonden. Ook de houtvoorraad die ernaast lag gestapeld ging mee in de vlammen op.

De bluswerken duurden ongeveer twee uur. Het huis kon volledig worden gevrijwaard. De oorzaak is onbekend, maar er is geen kwaad opzet mee gemoeid.

Vorige zaterdag was er ook al een zware brand in Pulderbos aan de Kleinheide. Daar werden een schrijnwerkerij en loods van een tuinaannemer in de as gelegd.  kma

© rr

© rr

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners