De leerlingen werden getrakteerd op pizza.© Scheppers Mechelen

Scheppers trakteert leerlingen op pizza na goede prestaties op internationaal VEX Robotica-kampioenschap

Mechelen -

Een aantal leerlingen van het Scheppersinstituut in Mechelen werd deze week getrakteerd op pizza. De school feliciteerde de jongeren met hun prestaties op het VEX Robotica-kampioenschap in Technopolis. Eén van de teams viel er zelfs in de prijzen.

Stijn Van de Sande

Maandenlang bereidden drie teams van leerlingen van Scheppers zich voor op het kampioenschap. Dat deden ze onder begeleiding van STEM-leerkracht An Vlummens. “Het VEX Robotica-kampioenschap maakt deel uit van een wereldwijde competitie van de REC Foundation om STEM in de kijker te zetten”, zegt de leraar. “Wereldwijd zijn er 26.000 teams die deelnemen. Onze leerlingen kregen een jaar tijd om een robot te bedenken, te ontwerpen en te programmeren.”

“Het ontwerpen en bouwen van een robot heeft niet alleen te maken met technologie, wiskunde en programmeervaardigheden”, zegt ze. “Deelnemen biedt leerlingen ook een geweldige kans om belangrijke levensvaardigheden op te doen. Denk maar aan snel problemen oplossen, creatief en out of the box denken, over je ideeën leren communiceren, samen knopen doorhakken, een internationale jury overtuigen en doorzetten als er iets fout loopt.”

Pizza

De wedstrijd vond plaats op 8 maart in Technopolis. “Het werd een spannende dag vol emoties, hoogtes en laagtes. En hoewel de leerlingen erg zenuwachtig waren, groeiden ze gaandeweg in hun rol. Zo konden ze een schitterende prestatie neerzetten. Eén van de deelnemende teams viel zelfs in de prijzen. Het kreeg de Judges Award”, zegt schooldirecteur Hamid Riffi fier.

Om de leerlingen te feliciteren met hun prestatie en hun enthousiasme aan te wakkeren, werden ze deze week getrakteerd op pizza. Het was ook het ideale moment om plannen te beginnen maken voor de volgende editie van het VEX Robotica-kampioenschap.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners