© BFM

Dode en zestien gewonden bij ongeval met minibus in Antwerpen, kind buiten levensgevaar

In Antwerpen is zondagochtend een zwaar ongeval gebeurd met een minibus. De bestuurder kwam om, de zestien andere inzittenden – onder wie een kind en enkele jongeren van 15 en 16 jaar oud – raakten gewond. Het kind raakte zwaargewond, maar verkeert intussen niet meer in levensgevaar. Eerder werd gesproken over achttien personen, maar volgens de meest recente informatie gaat het over zeventien personen onder wie een overleden is.

redBron: BELGA

Het ongeval gebeurde rond 3.30 uur op de Kolonel Silvertopstraat aan het kruispunt met de Generaal Armstrongweg en de Sint-Bernardsesteenweg. De minibus, met Britse joden aan boord, reed met een hoge snelheid toen de bestuurder in de bocht de controle over het stuur verloor. Het voertuig botste tegen een paal en kwam uiteindelijk op zijn zij terecht.

De bestuurder overleefde het ongeval niet. De zestien andere inzittenden, waaronder een kind en enkele jongeren, werden naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om joodse Britten die in Antwerpen waren voor een bezoek aan de rabbijn.

“Een kind raakte zwaargewond, maar verkeert intussen niet meer in levensgevaar”, vertelt Samuel Markowitz, districtsschepen (Open Vld) en hulpverlener bij de joodse ambulancedienst Hatzoloh. “De anderen liepen lichte verwondingen op en moesten naar het ziekenhuis voor hechtingen of omdat ze een hersenschudding hadden opgelopen. Een groot deel mag het ziekenhuis verlaten. Drie of vier mensen moeten voorlopig in het ziekenhuis blijven ter observatie. De jongeren die meereisden met hun familieleden, worden opgehaald door hun ouders om daarna terug te reizen naar het VK.”

De Antwerpse politie is nog bezig met het achterhalen van de juiste omstandigheden van het ongeval. De bus zou eerder een aanrijding hebben gehad met een andere auto, een BMW, maar ging er met een hoge snelheid vandoor. De bestuurder van de BMW ging daarna achter de bus aan en alarmeerde een politiepatrouille. Toen die bij de bus kwam, lag ze al op haar zijkant. “We hebben kunnen vaststellen dat de bus met een hoge snelheid wegreed”, aldus woordvoerder Wouter Bruyns. “De bestuurder heeft daarbij de controle over het stuur verloren en de bus is gekanteld.”

Bij het ongeval zelf waren geen andere voertuigen betrokken.

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen