De wijkvereniging WOM maakte het speelpleintje wat fraaier.© rr

Wijkvereniging WOM maakt als eerste gebruik van wijkbudget

Zoersel -

Wijkvereniging Oudstrijderslaan-Melkweg (WOM) kreeg van de gemeente Zoersel een wijkbudget en ging aan slag. Ex-schepen Michaël Heyvaert (N-VA), vandaag gemeenteraadslid, stond aan de wieg van de wijkbudgetten. Hij ging zaterdag mee een pingpongtafel en speeltoestel plaatsen.

Met dit initiatief wou Heyvaert de inwoners van Zoersel betrekken bij het verbeteren van hun wijken. De Wijkvereniging WOM is de eerste die de goedkeuring van de gemeente kreeg voor een wijkbudget. Zij stelden een plan op voor het opfleuren van het speelplein tussen de Oudstrijderslaan en de Melkweg. Met het toegekende budget plaatsten de inwoners van de wijk een pingpongtafel en een speeltoestel. De bewoners zorgen later nog voor een bloemenweide en een bijenhotel.

De mensen van de Wijkvereniging WOM hopen dat andere wijken zullen volgen en dat het Wijkbudget Zoersel uitgroeit tot een groot succes.

Michaël Heyvaert: “Het is het belangrijk dat de inwoners zich betrokken voelen bij hun eigen wijk en hun stem kunnen laten horen. Het Wijkbudget Zoersel is een geweldige manier om dit te bereiken en om de gemeenschapszin te versterken. De uiteindelijke doelstelling is om buurtbewoners samen te brengen en de dialoog aan te wakkeren, om zo het wijkgevoel te versterken.”

© rr

Michaël Heyvaert© rr

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners