© ATV

Antwerpse kinderboerderij die vijf jaar gesloten was, heropent binnen twee weken: “Gratis voor bezoekers”

Wilrijk -

Na vijf jaar zonder bezoekers opent over twee weken – op 1 april – de kinderboerderij in Wilrijk. De vzw De Koempanie blaast het sociaal project nieuw leven in. En dat gebeurt volgens de aloude principes van ‘boer Karl’, die de boerderij in 1977 oprichtte.

Bron: ATV

Al een jaar lang zijn vrijwilligers bezig met de voorbereidingen voor de heropening. Tim Pichal van vzw De Koempanie legt uit op ATV: “Het moet terug een open kinderboerderij zijn die gratis is voor de bezoekers. Scholen moeten terug welkom zijn. Het moet hier terug een sociaal gebeuren worden. De kinderen komen hier nu op de eerste plaats.”

Naast tientallen dieren beschikt de kinderboerderij over een bar en een speeltuin. Mensen uit de buurt zullen er ook groenten kunnen telen. Dat gebeurt op strobalen, zodat de gewassen niet in de volle grond wortelen, want de bodem is historisch verontreinigd.

Maar daar zal de boerderij verandering in brengen. Jonge boompjes zullen de zware metalen uit de bodem trekken, zegt Pichal. “Na enkele tientallen jaren moet de bodem weer gezond zijn.”

De kinderboerderij is vanaf 1 april vrij toegankelijk op woensdag, in het weekend en tijdens de schoolvakanties.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV