De kinderen amuseren zich in de nieuwe speeltuin.© Walter Saenen

Vernieuwde speeltuin aan Majoor Maelfaitplein: “De ontharding zal in de zomer een verschil maken”

Hoboken -

Het Majoor Maelfaitplein in Hoboken krijgt een make-over. De nieuwe speeltuin werd zaterdag feestelijk ingehuldigd met een buurtfeest vol activiteiten voor de kinderen. “Nu de buurt recent gerenoveerd is, was het ook tijd om voldoende sport en ontspanning te voorzien”, vertelt districtsburgemeester Kathelijne Toen (N-VA).

De oude speeltuigen waren toe aan vervanging. Van deze gelegenheid maakt het district gebruik om het hele plein aan te pakken. “We hebben ook de doorsteek naar de Albert Einsteinslaan onder handen genomen”, vertelt Kathelijne Toen, districtsburgemeester en bevoegd voor Jeugd. “Daar zijn nog meer speeltuigen gekomen. Ook hebben we het plein maximaal onthard door te werken met waterdoorlatende materialen. Vroeger was het plein een woestijnachtige steenvlakte. In de zomer was het ‘pokkewarm’, dus de ontharding en de nieuwe bomen zullen zorgen voor wat verkoeling. Dan kunnen de mensen toch wat langer blijven zitten in de zomer.”

De buurt komt samen voor de opening van de vernieuwde speeltuin.© Walter Saenen

Kinderen hebben ruimte nodig om te spelen en zich te ontplooien. Naast nieuwe speeltuigen krijgen ook verschillende fitnesstoestellen een plaats op het plein. “De toestellen zijn voor jong en oud”, vertelt Kathelijne. “Kinderen vanaf 13 jaar kunnen ze gebruiken, maar evengoed de senioren uit de buurt die wat beweging willen.”

Districtsburgemeester Kathelijne Toen keurt de fitnesstoestellen goed.© Walter Saenen

Buurtbewoners Kris Merckx en Annemie Mels komen vandaag naar het buurtfeest met hun kleinzoon Joren. “Het plein was hier wel wat uitgeleefd, dus de vernieuwing komt als geroepen”, zegt Kris. “Naast de klassieke speeltuigen, zoals de populaire schommel, zijn er ook nieuwe, moderne speeltuigen die de kinderen kunnen ontdekken.” Het plein zit altijd goed vol. “Wat ik wel grappig vind aan dit plein”, zegt Annemie. “Elke middag zitten er jongeren van Don Bosco op de bankjes die druk bezig zijn met het voorbereiden van de testen die ze in de namiddag moeten oplossen. Het is goed dat er zoveel zitbanken zijn, zeker ook voor de oudere mensen.”

Annemie, Joren, Kris en André.© Walter Saenen

Ook Liesbeth van jeugdwerking Formaat is blij met de vernieuwde speeltuin. “Wij werken hier met de kinderen van de buurt tussen de 6 en 12 jaar”, vertelt ze. “Nu is er veel meer plek dan vroeger en de speeltuinen zijn ook heel mooi. Toen we hier vorige week waren met onze groep, waren de kinderen zeer tevreden met de avontuurlijke klimtoestellen.” Ook het basketbalveld krijgt appreciatie van de jeugdwerking. “Wij hebben wel veel materiaal dat we kunnen meebrengen, maar het is toch gemakkelijk nu hier wat meer infrastructuur is, zoals de basketbalringen.” (bekn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners