Jan, Mich, Mitchell en Laurent.© Patrick De Roo

Pédaleurs d’Anvers starten wielerseizoen: “We zochten een excuus voor onze eigen truitjes”

Antwerpen -

De fietsers van wielerploeg Pédaleurs d’Anvers starten aan hun nieuwe wielerseizoen. Beginnen doen ze elke derde zaterdag van de maand in hun thuisbasis café Lucien aan de Karel Oomsstraat. “We hebben maar een regel: we laten nooit iemand achter”, vertelt Laurent, een van de oprichters van de groep.

Achter het idee van Pédaleurs d’Anvers zitten vier jeugdvrienden. Jan (31), Mich (33), Mitchell (31) en Laurent (28) leerden elkaar kennen tijdens een studentenjob. Stuk voor stuk fietsen ze enorm graag. “Sinds corona zijn wij terug veel beginnen fietsen”, vertelt Jan. “Wij wilden eigenlijk heel graag onze eigen tenuetjes, dus zijn wel maar ineens met een wielerclub gestart.” Voor die outfits werken ze samen met Bodhi Cycling. “Dat vonden we wel belangrijk, dat we samenwerken met een Antwerps merk”, vertelt Laurent. “Op de achterzakken staan ook de Antwerpse handjes.”

Antwerpse handjes op de truitjes.© Patrick De Roo

Elke derde zaterdag van de maand vertrekken de Pédaleurs d’Anvers aan hun vaste café Lucien. “Vandaag beginnen we rustig met een rit van zeventig kilometer”, zegt Laurent. “De bedoeling is dat we dan stilaan opbouwen naar de honderd en onze grenzen verleggen. Wat we heel belangrijk vinden is dat iedereen welkom is. Of je nu kan fietsen of niet, we zullen nooit iemand achterlaten. Plezier komt op de eerste plaats.”

De eerste aftrap van het wielerseizoen.© Patrick De Roo

Met een dertigtal coureurs begonnen ze zaterdag aan hun eerste rit van het seizoen in het thema ‘C’est parti’. “Elke maand doen we een andere tocht in een bepaald thema”, zegt Laurent. “We zullen ook eens naar Hulst rijden om de typische poffertjes te ontdekken.” Verder is er de tocht ‘Land van Waas’ en in augustus gaan de pedaalridders in Wilrijk op de wielerpiste een ‘WK Pédaleurs d’Anvers’ organiseren.  (bekn)

Pédaleurs d’Anvers.© Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners