Zaterdag was er al een eerste startmoment op de kermis van Mol Jaarmarkt.© Tommy Maes

Traject Veerkrachtige Dorpen voor Mol-centrum verloopt in meerdere stappen

Mol -

Mol-centrum komt als volgende aan beurt voor het traject Veerkrachtige Dorpen. Dat gebeurt wel in meerdere stappen dan bij de andere trajecten. Zo staan er de komende 2,5 jaar participatiesessies gepland in vier verschillende wijken.

Het traject Veerkrachtige dorpen is een initiatief van de provincie Antwerpen en Rurant vzw dat in samenwerking met gemeentebesturen en vooral de lokale inwoners zelf dorpen of gehuchten klaarmaakt voor de uitdagingen van de toekomst.

De gemeente Mol wil voor elk deeldorp zo’n traject opstarten samen met de inwoners. Na Gompel, Ginderbuiten en Heidehuizen komt nu Mol-centrum aan de beurt. Omdat Mol-centrum te groot is om in één geheel op te nemen in het project worden er de komende 2,5 jaar participatiesessies georganiseerd in vier verschillende wijken.

Het gaat om Ginderbroek (half april tot november 2023), Keirlandse Zillen (november 2023 – augustus 2024), Rozenberg (september 2024 – april 2025) en Rondplein-centrum (mei 2025 – december 2025). Voor elke wijk wordt samen met de inwoners een visie opgemaakt. De bedoeling daarbij is behouden wat goed is en aanpakken wat beter kan.

Daarnaast wordt er gestart met een wijkteam: een enthousiaste groep mensen die een aanspreekpunt vormen voor andere inwoners en het gemeentebestuur rond thema’s die leven in de wijk.

Zaterdagnamiddag vond het eerste startmoment plaats op het Baron van Eetvelde. Daarbij werden bezoekers van de kermis geïnformeerd over het traject en kunnen ze al aangeven welke thema’s voor hen belangrijk zijn. Dinsdag 21 maart tussen 9 en 12u is er een tweede startmoment, waarbij de infostand tijdens de Jaarmarkt in de Kloosterstraat is opgesteld.

(mto )

www.veerkrachtigedorpen.be/dorp/mol-centrum

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners