Suzanna belaagd door ouderlingen geveild voor 670.000 euro© Coronari Auctions

Schilderij van Jacob Jordaens verkocht voor meer dan 650.000 euro

Het Gentse veilinghuis Coronari Auctions heeft vrijdag een schilderij van de Antwerpse schilder Jacob Jordaens geveild voor maar liefst 670.000 euro. Dat schilderij werd het topwerk van de veiling genoemd na een korte en krachtige biedstrijd.

Noa Van Hoeydonck

Het topwerk van de veiling, Suzanna belaagd door de ouderlingen van de hand van Jacob Jordaens (1593-1678) en atelier, werd aangeboden met een schatting van een half miljoen euro. Na een korte maar hevige biedstrijd telde de nieuwe eigenaar uiteindelijk 670.000 euro neer voor het zeventiende-eeuwse schilderij.

Het fameuze schilderij beeldt het bekende oudtestamentische verhaal van Suzanna, de mooie en vrome vrouw van Joachim, een rijke Jood in Babylonische ballingschap, uit. Terwijl Suzanna in haar tuin aan het baden was, werd ze bespioneerd door twee oudere mannen die haar onfatsoenlijke voorstellen deden, waarna ze uit wraak de vrouw beschuldigden van overspel met een jonge man.

Mechelaar boekt ook succes

Ook een schilderij van de Mechelse kunstenaar en academiedirecteur Willem Geets (1838-1919) had veel succes. Het bracht ongeveer het vierdubbele van de schatting op en steeg vlot naar €110.000, een absoluut wereldrecord voor de kunstenaar. Zijn doek laat een kunstenaarsatelier met een kunstenares en haar vrouwelijk model zien.

Tot slot werd een ‘Boschiaans’ werk uit het derde kwart van de 16de eeuw in de markt geplaatst met een schatting van 70.000-100.000 euro. Het beeldt een publiek bij een goochelact uit en werd geveild voor 110.000 euro, wat dus weer boven de geschatte prijs is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER