© ISOPIX

Voorzitters zeggen diner af, relatie tussen Barcelona en Real Madrid zakt tot absoluut dieptepunt na Barça-gate

Zondagavond staan FC Barcelona en Real Madrid tegenover mekaar in de Clásico. Wil Real hun droom op de titel levend houden, kan er maar beter gewonnen worden van hun grote rivaal in Camp Nou. Intussen zakt de sfeer door Barça-gate tot onder het vriespunt.

Jeroen De Pauw

LEES OOK. Barcelona-voorzitter Laporta bijt van zich af na corruptiebeschuldigingen: “Bewuste campagne om ploeg te destabiliseren”

Leider Barcelona telt immers 9 punten meer dan de nummer twee in de stand. Maar zo goed het op het veld gaat, zo slecht gaat het daarbuiten. De ploeg staat in het oog van de storm nadat bekendgeraakte dat FC Barcelona jarenlang een van de topmannen van de Spaanse scheidsrechterscommissie zou hebben omgekocht. De club zou in totaal meer dan 7 miljoen euro betaald hebben.

De Spaanse media lopen storm over Barça-gate, zoals het schandaal gedoopt is. Nog geen enkele scheidsrechter bevestigde hieraan hebben meegewerkt, maar de relatie tussen de Catalaanse club en de andere clubs uit La Liga is wel ferm verzuurd. Intussen bijt Barcelona-voorzitter Laporta wel stevig van zich af dat zijn club niets verkeerd heeft gedaan.

Voorzitter van FC Barcelona Joan Laporta ontkent in alle talen.© AP

LEES OOK. “Donkerste dagen ooit” voor het Spaanse voetbal door schandaal rond Barcelona, maar wat is er precies aan de hand?

Real Madrid voelt zich onrecht aangedaan en stelde zich zelfs burgerlijke partij in de zaak. Het gebruikelijke voorzittersdiner voor de Clasico gaat dan ook niet door. Het belooft een wedstrijd in een verzuurde sfeer te worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal