Burgemeester Hugo Maes en schepen Lieve Truyman knippen het lintje door met steun van de inwoners van de Antwerpse Steenweg.© dvk

Buurtbewoners klinken op heropening Antwerpse Steenweg

Tielrode -

Aan de Antwerpse Steenweg in Tielrode hebben buurtbewoners zaterdag het glas geheven op hun vernieuwde straat. Die is sinds eind januari opnieuw open, na meer dan een jaar werken.

Als de muzikanten van De Strooien Hoedjes aantreden is het feest. De bewoners van de Antwerpse Steenweg hadden redenen om te feesten want ze hebben een gloednieuwe straat. Daar hebben ze el wat geduld voor moeten oefenen.

Al in september 2021 ging de eerste spade in de grond maar al snel stootte men op enkele onverwachte euvels. Dat er een veenlaag in de ondergrond zit, was geweten maar die bleek veel groter dan verwacht. Er moest dus heel wat afgegraven worden en de aannemer moest een oplossing bedenken om de rioleringen op een stabiele manier onder de grond te plaatsen. “Veen is niet stabiel genoeg is om de riolering op de leggen, uiteindelijk zijn de rioleringsbuizen daarom op grote palen geplaatst”, vertelt schepen van Openbare Werken Lieve Truyman (N-VA).

Dijk doorboord

“Er is ook hard gewerkt om de waterhuishouding op orde te brengen. Aangezien het hier een iets lagergelegen gebied is, vloeit er veel water naar hier, wat soms wateroverlast veroorzaakt. We hebben nu een buffer aangelegd om het overtollige hemelwater op te vangen. Wanneer die vol is, kan het water voortaan wegstromen naar de potpolder. Daarvoor moesten we wel de dijk doorboren om een passage voor het water te maken.” (dvk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners