© ATV

Ook stad Antwerpen verbiedt TikTok op werktelefoons en werkcomputers van personeel

Antwerpen -

Het Antwerpse college heeft vrijdagavond beslist om een TikTok-verbod in te voeren voor personeelsleden. “We gaan de maatregelen van de Vlaamse en federale overheid overnemen”, bevestigt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever.

sodb

LEES OOK. Bijna helft van Antwerpse gemeentebesturen verbiedt TikTok op smartphones van personeel (en dat aantal kan nog fors stijgen)

Stad Antwerpen is zeker niet de eerste gemeente die TikTok verbiedt op de werktelefoons en werkcomputers van het personeel. Uit een eerdere rondvraag van onze krant bleek al dat 47% van alle gemeentebesturen in de provincie Antwerpen besloten heeft om medewerkers de app niet meer te laten gebruiken.

“We waren al langere tijd bezig met een kritische evaluatie van de software op onze systemen”, vertelt woordvoerder Johan Vermant. “Daar vielen ook applicaties onder die veiligheidsrisico’s kunnen stellen, zoals TikTok. Het college heeft nu beslist om de recente federale en Vlaamse maatregelen over te nemen. Antwerpen zal dus dezelfde regels hanteren.”

Ook de Waalse overheid heeft eerder deze maand het gebruik van TikTok verboden, net zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Franse Gemeenschapsregering.

LEES OOK. Kan ik ook maar beter Tiktok van mijn telefoon verwijderen? Experts over de omstreden app

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV