© Kris Van Exel

Frank Deboosere neemt afscheid op radio: “De concurrentie stuurde me al een mail”

In Weekwatchers van Radio 2 voelden Steven Van Gucht en Somers en Verschueren Frank Deboosere nog één keer aan de tand. Want vanochtend was het de laatste keer dat hij zijn weerbericht insprak op de radio, waar hij ook even de tijd nam om zijn avontuurlijke carrière te bespreken: “Terwijl mijn vrouw aan het bevallen was, heb ik er een weerbericht uitgeperst”.

Noa Van HoeydonckBron: Radio 2

Onder luid applaus kwam Deboosere vanochtend rond 9.00 uur binnengewandeld in de studio van Ruben Van Gucht. Het live publiek gaf hem een staande ovatie waar de weerman duidelijk eventjes van onder de indruk was. “Ga zitten mensen, ga zitten”, zei hij met een kleine krop in de keel.

Deboosere werd de afgelopen dagen al overladen met cadeaus, complimenten en muzikale odes. “Ik heb deze week al veel boezems tegen mijn smalle borst gedrukt”, lachte hij. “Ik ben een blij en gelukkig man. Ik ben blij dat ik dit allemaal heb mogen meemaken.”

Met een positieve blik kijkt ‘Frank de weerman’ terug op zijn carrière, maar niet alles was even positief. Vorig jaar verloor hij zijn vader toen hij het weerbericht moest presenteren. “The show must go on”, zegt Frank daarop. “Een kwartier voordat ik mijn weerbericht moest geven, kwam ik te weten dat mijn vader gestorven was. Toen moest ik mijn knopje omdraaien en met een glimlach vertellen hoe zonnig het werd. Want als het moet, dan moet het.”

LEES OOK. Frank Deboosere met pensioen: hoe man “zonder star quality” uitgroeide tot fonkelende weerman

Hij bleef presenteren toen hij in rouw was, maar ook tijdens speciale momenten bezorgde hij zijn publiek een fijn weerbericht. “Ik stond in de kraamkamer het weerbericht te doen terwijl mijn vrouw aan het persen was”, geeft Frank toe aan Van Gucht.

Eerste weerbericht

Het begon voor Frank bij Somers en Verschueren en daar eindigt het ook voor hem. Want hij presenteerde daar in 1990 zijn eerste weerbericht op de radio én vandaag ook zijn laatste bij hen op Radio 2. Somers en Verschueren voelden hem aan de tand en vroegen hem of de lente er zit aan te komen. Frank ontkende dat: “Daar is het nog te vroeg voor, dat voel ik aan mijn instrumenten”. “Maandag gaat het een moeilijke dag worden”, zegt hij nog snel tijdens zijn weersvoorspelling van volgende week.

LEES OOK. “Het mooie weer loopt op zijn laatste benen”: zo ging het eerste weerbericht van Frank Deboosere in 1987

Hij vergeleek samen met Somers en Verschueren hoe zijn weerberichten geëvolueerd zijn doorheen de jaren. “In vergelijking met een decennium geleden zijn we beter geworden. De computer en de mensen van het KMI kunnen nu één dag verder met dezelfde nauwkeurigheid voorspellen”, merkt Frank op.

Gevraagd naar wat hij na zijn pensioen zou gaan doen, moest Deboosere het antwoord schuldig blijven. “Ik ga alleszins niet in de politiek, maar ik heb absoluut geen zittend gat.” Of hij van plan was om naar de concurrentie over te stappen, wilden ze bij Radio 2 weten: “Ik heb gisteren wel al een eerste mail gekregen, maar ik ga het niet doen. Ik blijf getrouwd met de VRT.”

LEES OOK. Frank Deboosere heeft al een opvolger: Jacotte Brokken is de nieuwe VRT-weervrouw

LEES OOK. Radiopresentatrice Ruth Joos nam vandaag al afscheid van Frank Deboosere: “Ik zal je enorm missen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER