Themabeeld.© rr

Politie schrijft voor bijna 8.000 euro aan boetes uit tijdens controle op zwaar vervoer

Mechelen, Willebroek, Puurs-Sint-Amands, Bornem -

De politie Rivierenland heeft voor bijna 8.000 euro aan boetes uitgeschreven tijdens een controleactie op vrachtwagens op vrijdag 17 maart.

De controleactie was in het bijzonder gericht op ADR-vervoer. Dat is het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. De politie van de zone Rivierenland stelde tijdens de controles verschillende inbreuken vast. Dat leverde de gecontroleerde bestuurders een totaalbedrag van 7.975 euro aan boetes op. 

Bij een vrachtwagen werd een inbreuk vastgesteld op de landingzekering. Het kwam de bestuurder op een boete van 750 euro te staan. Een andere chauffeur kreeg eveneens een boete van 750 euro omdat hij niet in orde bleek met zijn brandblusser. Een bestuurder die het niet zo nauw nam met zijn vervoersdocumenten, kreeg dan weer een bekeuring van 275 euro onder de neus geschoven.

Verder was er ook nog een boete van 1.000 euro voor een inbreuk op de technische eisen van een vrachtwagen. De band bleek niet te voldoen aan de reglementeringen. Tot slot werden er nog twee inbreuken vastgesteld op de maximaal toegelaten lading. Voor die overtredingen werd een totaalbedrag van 5.200 euro aan boetes uitgeschreven. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners