© BELGA

Beerschot gaat onderuit op Club NXT, kloof bovenin groeit tot dertien punten

Over en out. Vorige week zetten we hier nog een vraagteken achter, nu mag het een punt zijn. Beerschot kon niet overtuigen en verloor met 2-1 van Club NXT. Dertien punten achterstand op leider RWDM, dat ziet zelfs de grootste optimist niet meer goedkomen.

Yannick Lambrecht

Beerschot had sowieso niets te winnen in de stand, enkel te verliezen. Beveren (2-0 tegen Lierse) en RWDM (0-4 tegen RSCA Futures) hadden hun eerdere match al met overtuiging gewonnen, dus dichter kruipen was geen optie. Neen, de kloof werd zelfs nog groter.

Halverwege stonden de beloften van Club al op een 2-0-voorsprong. In de twintigste minuut had Lenn De Smet plots een vrije baan voor zich nadat Matthys op het slechtst denkbare moment uitgleed, de bal verdween tussen de benen van Lathouwers in doel. Romeo Vermant, die zaterdag ook al was ingevallen bij de grootmacht, sloeg op slag van rust toe. Koshi beging een wilde tackle op Talbi en veroorzaakte zo een penalty, Vermant koos voor een knappe panenka.

Onverdiend was het niet te noemen. Beerschot kreeg wel enkele kansjes, maar kon op geen enkel moment echt de controle nemen. Verlinden en Koshi probeerden een afstandsschot, Baeten een omhaal en Van den Bergh een kopbal. Telkens onvoldoende om doelman Shinton en zijn achterlinie te verontrusten. Die tieners van Club waren simpelweg gretiger in balverlies en efficiënter in balbezit.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Zes buizen bij slap Beerschot, aanvaller hopeloos uit vorm

Driedubbele wissel

Coach Wieland was absoluut niet tevreden. Dat maakte hij duidelijk met een driedubbele wissel bij de start van de tweede helft. Weymans, Van Himbeeck en debutant Kosiah – eindelijk speelgerechtigd – moesten voor beterschap helpen zorgen. Dat lukte wel een beetje, maar niet genoeg om de scheve situatie nog om te keren.

Vooral via kopballen kwamen er nog mooie kansen. Konstantopoulos, Kosiah en zeker Baeten konden de netten net niet doen trillen. Naarmate de tijd begon te dringen en die aansluitingstreffer maar niet wilde vallen, hing een derde goal van Club meer in de lucht. Lenn De Smet kon tot drie keer toe niet opnieuw met zijn naam op het scorebord komen. Pas in het slot scoorde invaller Weymans met een afgeweken volley dan toch nog de 2-1. Helaas voor hem en Beerschot te laat.

© BELGA

Dertien

Geslaagd debuut dus voor Hayk Milkon, de amper 29-jarige Antwerpenaar die na de promotie van Nicky Hayen naar het eerste elftal zijn debuut als coach mocht maken in het profvoetbal. De vreugde van hem en zijn beloften toonde duidelijk het contrast met de bezoekers.

Nu, bij Beerschot zijn de meeste mensen het hele seizoen door blijven herhalen dat de promotie nooit een must was. Die getemperde verwachting zal de teleurstelling wellicht ietsje beperken. Toch was er tegelijk ook die onderliggende hoop dat het wel mogelijk was, maar zelfs de grootste optimist moet intussen realistisch zijn. Dertien (!) punten verschil met leider RWDM, dat gaat het stamnummer dertien niet meer ophalen.

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners