Het boerenprotest ging ook over voedselzekerheid.© jdw

Minister Demir en burgemeester Geerinckx namen de tijd om op de vragen te antwoorden.© jdw

1 / 2
thumbnail: Het boerenprotest ging ook over voedselzekerheid.
thumbnail: Minister Demir en burgemeester Geerinckx namen de tijd om op de vragen te antwoorden.

Boerenprotest bij komst minister Zuhal Demir

Weerde -

Vrijdagavond ontving N-VA Zemst in Weerde Vlaams minister Zuhal Demir op de Lentedrink van de afdeling. Boze boeren kozen dat moment om hun ongenoegen te uiten over het stikstofakkoord.

Juliaan Deleebeeck

De landbouwers waren door een lokale actiegroep telefonisch opgeroepen om een protest op te zetten, maar niet alle boeren die gecontacteerd werden gingen daar op in. Zo’n honderd aanhangers uit Zemst en de ruimere regio versperden met een dertigtal tractoren een tijdlang de weg naar d’ Oude School in de Damstraat.

Zo’n dertig landbouwers maakten met tractoren hun opwachting aan d’Oude School.© IF

Na overleg met de politie werd de baan weer vrijgemaakt voor het verkeer. Minister Demir werd daarna onder begeleiding van de gemotoriseerde politie naar de afspraak gebracht. De minister beantwoordde, samen met partijgenote Veerle Geerinckx, op straat een aantal prangende vragen van de boeren.

Manke communicatie

De landbouwers vragen meer duidelijkheid van de minister, maar ook van hun eigen landbouworganisaties. Demir stelde dat ze in de nabije toekomst daarover opnieuw een ronde van Vlaanderen organiseert.

“Het is niet onze bedoeling om de lentedrink van de N-VA te boycotten of amok te maken”, stelden de boeren. De deelnemers aan de Lentedrink konden daarna luisteren naar de toespraak van de minister.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners