© BELGA

Geen stunt voor Lierse op de Freethiel, SK Beveren blijft op titelkoers: kwaliteit haalt het vlot van mentaliteit

Tachtig minuten hoop en geloof voor Lierse op de Freethiel, maar uiteindelijk geen stunt of punten tegen titelkandidaat SK Beveren. Een compleet onnodige strafschopfout van Joeri Poelmans binnen de eerste tien minuten nekte de Pallieters in het Waasland. Lierse bracht nadien offensief te weinig om afspraak te kunnen maken op een punt. Ribeiro Costa diende nog het nekschot toe.

Kurt Guldentops

De ambitie om te stunten op de Freethiel kreeg reeds binnen de eerste tien minuten een ferme knauw voor de Pallieters. Schlemiel van dienst: Joeri Poelmans, die op een hoekschop driest en blind de tackle inzette op Nsimba. Barry bedankte en mepte van op de stip zijn eerste treffer in vijf matchen tegen de netten. De moeilijkheidsgraad voor Lierse meteen met een paar treden de hoogte ingejaagd.

Goede wil genoeg bij de Lierenaars, maar kwaliteit staat niet gelijk aan louter mentaliteit. Zo bleven de bezoekers vooral in de match omdat Beveren de kansen verprutste. Een rake kopbal van Vukotic werd van de lijn gehaald door Schouterden, een plaatsbal van Ngom in hoekschop geweerd door De Smet. Die hield met de rust in zicht ook nog de doorgebroken Barry af, nadat de thuisspits al te makkelijk Pupe van zich af had geschud. En Lierse? Dat dreigde heel vroeg in de match met een volley van aanvoerder Van Acker, die rakelings naast zoefde en schoot vijf minuten voor de pauze via Delorge een eerste keer tussen de palen. Na het vertrek van Leonardo Rocha tijdens de winterstop is de vervroegde exit van Serge Tabekou eerder deze week merkelijk de offensieve vlucht te veel voor de Pallieters. Weg snelheid, weg efficiëntie, weg tikkeltje onvoorspelbaarheid. Ook al deden Safari en Walbrecq nog hun stinkende best, het had allemaal veel weg van blind varen voorin.

© BELGA

LEES OOK. ONS OORDEEL. Aanvallers Lierse wegen letterlijk en figuurlijk te licht om Beveren te verrassen

Na de pauze bleef SK Beveren controle houden, maar een tweede goal viel aanvankelijk niet uit de lucht. En dus leefde Lierse nog op hoop en hield de partij haar spanning. Iets voorbij het uur bracht Tom Van Imschoot zijn twee resterende aanvallende personeelswissels, toen Aske Sampers en Jens Naessens het bleke duo Safari-Walbrecq kwamen aflossen. Maar veel zoden aan de dijk bracht het allemaal niet. Lierse kwam nauwelijks aan doelkansen, SK Beveren leek het welletjes te vinden. Tien minuten van het einde konden de boeken dan helemaal dicht, toen de thuisploeg maximaal profiteerde van een omschakelmoment na balverlies van Laes. De ingevallen Ribeiro Costa velde het vonnis voor geel-zwart. Een zakelijke zege, die SK Beveren helemaal op titelkoers houdt en druk zet op concurrent RWDM.

Voor Lierse was het vrijdag dan weer de derde nederlaag in vier matchen in de Promotion Play-offs. Na het vrije weekend wacht de Pallieters een thuismatch tegen Club NXT. Een onderonsje dat de Pallieters straks noodgedwongen achter gesloten deuren dienen af te werken. En zo valt er voor de Lierenaars tot op heden maar bitter weinig vreugde te rapen in deze nacompetitie.

LEES OOK. REACTIES. Jarno De Smet ondergaat wet van de sterktste: “Stunt heeft er nooit echt ingezeten”

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws