De Fan Village valt in de smaak bij Wim, Lemmy, Garry en David: “Hier samenkomen met de vrienden voor of na een wedstrijd van de ploeg van ons hart, dat is voetbal.”© dvk

Nieuwe Fan Village van SK Beveren valt in de smaak bij supporters: “Hier kunnen we verbroederen voor of na een match van de ploeg van ons hart”

Beveren -

De fans van SK Beveren kunnen voortaan voor of na de matchen van hun ploeg terecht in een gloednieuwe Fan Village. Het supportersdorp ligt vlak naast het plein en moet supporters warmmaken om al voor de wedstrijd verzamelen te blazen. De eerste kennismaking leek vrijdagavond alvast geslaagd: “Hier samenkomen met de vrienden voor of na een match van de ploeg van ons hart, dat is voetbal.”

Dieter Verschooren

SK Beveren is al enkele jaren bezig een nieuwe identiteit te creëren. De naamsverandering is daar het grootste voorbeeld van, maar ook de beleving van de supporters krijgt een upgrade. De club heeft gevraagd aan de supporters wat ze voor hen nog meer kan doen. Een van de dingen die uit die gesprekken voortkwamen, is een betere plek om te verzamelen voor en na de wedstrijd, binnen de contouren van het stadion.

Weinig cafés

“Er was nood aan een centraal punt om de fans elkaar te laten ontmoeten in het stadion”, vertelt Nicolas Snoeck, de voorzitter van de supportersfederatie. “We merkten dat er al heel wat initiatieven waren, maar die zijn versnipperd. In de directe omgeving van de Freethiel zijn er niet veel cafés waar fans kunnen verbroederen voor en na een wedstrijd dus hebben we in samenspraak met de club en de gemeente een volwaardig Fan Village uitgebouwd.”

Open containers vormen een sfeervol plein met een tap en een hamburgerkraam, cruciale ingrediënten voor de doorsnee voetbalsupporter.© dvk

Tot nog toe moesten fans over een onverhard stuk dat er soms modderig bijlag. De gemeente heeft nu op een grote oppervlakte klinkers aangelegd waardoor er op een aangename manier gefeest kan worden. Open containers vormen een sfeervol plein met een tap en een hamburgerkraam, cruciale ingrediënten voor de doorsnee voetbalsupporter.

Qr-code

Wim (64) is al 57 jaar lang supporter van SK Beveren en komt vrijdagavond een kijkje nemen met z’n vrienden Garry, Lemmy en David voor de wedstrijd tegen Lierse. “Alles wat je voor de fans doet, is goed”, zegt Wim lachend. “Hier samenkomen met de vrienden voor of na een wedstrijd van de ploeg van ons hart, dat is voetbal. Vroeger stonden hier wel soms kraampjes maar alles was verspreid. Het is fijn om te zien dat er nu een geheel is gemaakt waar iedereen kan verbroederen.”

In het Fan Village hangen nu overal affiches met een QR-code op. Fans die de code scannen met hun smartphone komen automatisch uit op een platform waar ze nog tips of ideeën kunnen doorgeven aan de club om het voetbal voor hen nog aangenamer te maken. Gezien de titelstrijd die de club nu uitvecht is de interesse van fans groot en zijn initiatieven als het Fan Village welgekomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners