Deze kinderen maakten reclame voor Mexico.© De Sleutel

Vakantiesalon in GBS De Sleutel

Broechem -

De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van gemeentelijke basisschool De Sleutel in Broechem organiseerden vrijdag een vakantiesalon.

Na schooltijd was iedereen welkom om te komen kijken, maar vooral om vakantietips op te doen. De afgelopen periode werd in de beide klassen gewerkt rond verschillende landen. In het vijfde leerjaar kwamen de Europese landen aan de beurt. Het zesde leerjaar verdiepte zich dan weer in de landen uit de rest van de wereld.

Italië!© De Sleutel

De leerlingen kozen een land waarvoor zij reclame willen maken. Ze maakten een eigen stand, zochten belangrijke weetjes en tips op, maar ook wat de lekkernijen uit deze landen zijn. Als kers op de taart was er de organisatie van hun vakantiesalon. Tijdens deze activiteit zetten de leerlingen hun gekozen land in de kijker en maakten ze hier promotie voor. De leerlingen uit het vijfde leerjaar deden dit via een PowerPoint, de leerlingen van het zesde leerjaar maakten dan weer een folder over hun landen. Daarnaast kon er ook gesmuld worden van de hapjes uit de verschillende landen die de leerlingen zelf maakten.

De leerkrachten en de leerlingen waren trots op hun salon dat heel wat tevreden bezoekers lokte, die veel hadden bijgeleerd.

Brazilië.© De Sleutel

© De Sleutel

Lekkers uit Azië.© De Sleutel

Griekenland.© De Sleutel

Argentinië© De Sleutel

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners