© AP

Voetballer Christian Atsu, die omkwam bij aardbeving in Turkije, krijgt staatsbegrafenis in thuisland Ghana

De Ghanese voetballer Christian Atsu heeft een staatsbegrafenis gekregen in zijn land. President Nana Akufo-Addo was vrijdag voorganger bij de plechtigheid in hoofdstad Accra. Die werd bijgewoond door familieleden, oud-ploeggenoten, die een t-shirt met zijn beeltenis droegen, en talloze fans, die een groet brachten aan de met de Ghanese vlag gedrapeerde kist.

Jens HeylenBron: BELGA

De 31-jarige Atsu is een van de meer dan 50.000 dodelijke slachtoffers van de aardbeving die op 6 februari Syrië en Turkije trof. Pas op 18 februari werden zijn stoffelijke resten onder het puin van het gebouw waar hij woonde gevonden. De winger, ex-speler van Porto, Chelsea, Vitesse, Everton, Bournemouth, Malaga en Newcastle en 65 keer international, verdedigde sinds september vorig jaar de kleuren van de Turkse eersteklasser Hatayspor. Dat is een club uit Antakya, in het uiterste zuiden van Turkije en kort bij het epicentrum van de aardbeving.

Zijn laatste rustplaats zal Atsu vinden in zijn geboorteplaats Ada, in het zuidoosten van Ghana.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© REUTERS

© AP

© AFP

© AFP

© AFP

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal