Christoph De Decker (aan de bal op archiefbeeld).© Geert De Rycke

Basketbal  1ste Provinciale  Scheldejeugd Temse

Christoph De Decker houdt Scheldejeugd Temse op eindrondekoers: “We laten het op ons afkomen”

Temse -

Christoph De Decker tekende in Temse vorig weekend voor een twintiger, waarmee de 26-jarige center Temse met 71-64 voorbij LDP Donza C sleurde. Zaterdag trekt De Decker met Scheldejeugd naar Geraardsbergen op zoek naar een nieuwe zege tegen het gehavende Wezen-Vrienden.

Wim Redant

Christoph De Decker kende een begenadigde dag tegen Donza C en vertaalde dat naar een twintiger. “Ik had het eigenlijk niet in de gaten dat de bal zo vlot door de korf ging”, zegt De Decker. “We werkten als team keihard met het plukken van offensieve rebounds en dat plaveide de weg naar een gesmaakte zege. We behielden de focus op de wedstrijd en plukten daarvan de vruchten. Na Nieuwjaar kenden we een erbarmelijke periode. Voor Nieuwjaar liep het een stuk beter, maar we kenden een paar spijtige nederlagen zoals op Zottegem en thuis tegen Ninove na verlengingen. We kenden ook de pech dat we Michiel Van Haver verloren met een heupblessure terwijl Pieter Peirsman ging toeren met Hooverphonic en een resem wedstrijden miste. Ook Bram Wildemauwe speelde niet alle wedstrijden. Daardoor konden we vaak met slechts acht spelers roteren. Tegen Donza C stevenden we af op een vlotte zege, maar lieten het in de slotfase wat lopen.”

Temse staat zij aan zij met Helios Zottegem vijfde en leunt nog steeds tegen de eindronde aan op slechts één zege van Gent-Oost Eagles. “De play-offs halen was eigenlijk nooit een doel op zich, maar zou een leuke opsteker vormen. Uiteraard willen we het seizoen zo hoog mogelijk afsluiten. We proberen de vijf resterende wedstrijden te winnen, maar beseffen ook dat die hoop realiseren niet evident wordt. Bovendien staan we negatief tegenover de concurrenten in de strijd voor de eindrondetickets. We laten het op ons afkomen, want we vormen een groep vrienden voor wie het plezier voorop staat.”

Volgend seizoen

De Decker ziet het al volledig zitten voor volgend seizoen. “De groep blijft bij elkaar. Thierry Fassaert keert terug van Bornem, wat een gevoelige kwaliteitsinjectie betekent. Yannis De Beer komt over van Laarne. Bij Oxaco wordt een center weg geplukt en mogelijk komt er ook nog een guard bij. We nemen wel afscheid van Bram Wildemauwe. Eerst focussen we nog even op het huidige seizoen dat mogelijk nog een onverwacht verlengstuk krijgt, al zouden play-offs bijzonder verrassend zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners