Burgemeester Rik Frans en jeugdschepen Liesbeth Bardyn© koen fasseur

Stabroekse speelcontainer verhuist tot het najaar naar Acacialaan in Hoevenen

Hoevenen, Stabroek -

De gemeente Stabroek investeerde in de aankoop van een speelcontainer. Die verhuist geregeld naar een andere locatie. Op 17 maart krijgt hij een nieuwe en tijdelijke plaats aan de Acacialaan in Hoevenen.

In de buurt rond de Acacialaan heeft de gemeente brieven gebust om de mensen en de kinderen uit te nodigen voor de opening van de nieuwe locatie voor de speeltruck. Daar kwam aardig wat volk op af, ook al omdat iedereen daar werd getrakteerd op een ijsje.  

Twee jaar geleden introduceerde de gemeente de speelcontainer. Met die aankoop was Stabroek een van de eerste gemeenten in Vlaanderen die een speelcontainer ter beschikking stelde van de kinderen. De container kostte toen nieuw 33.000 euro. Maar dit exemplaar deed kort dienst in Brussel en kon de gemeente tweedehands kopen voor 28.000 euro.

“Het grote voordeel van deze speeltuin in pocketformaat is dat hij mobiel is. Op één dag kan je de container verplaatsen. Omdat de speeltruck geregeld van plaats verandert, krijgt het gemeentebestuur ook een betere kijk op de plaatsen waar er nood is aan extra speelruimte. Dat is belangrijk, want dan kunnen we ons speelbeleid afstemmen op de behoeftes van de kinderen”, zegt jeugdschepen Liesbeth Bardyn (CD&V).

De speelcontainer werd twee jaar geleden voorgesteld aan het Buynderbos in Hoevenen.© koen fasseur

“Het is nu de vierde keer dat we de speeltruck op een andere plaats in de gemeente zetten. Het begon allemaal aan de rand van het Buynderbos in het centrum van Hoevenen. Daarna verhuisde hij naar het plein aan het Elsenbos, en nu zijn we de container gaan ophalen aan de Italiaanse Hoevelaan in Stabroek. Het is de bedoeling dat hij in de Acacialaan blijft tot oktober of november. Dan keert hij waarschijnlijk terug naar Stabroek. Waar dat precies zal zijn, is nog niet vastgelegd, maar de kans is groot dat hij dan naar de Parklaan trekt.”

Tina Van Camp is de mama van Finn (6) en Mia (4) en woont in de wijk. Haar twee kleuters zijn volop bezig met het ontdekken van de mogelijkheden van de speeltruck. “Het is best een goed initiatief van de gemeente. Dit is wel een grote speelweide, maar voor de kleinsten zijn hier weinig uitdagingen. Nu komt daar verandering in en daar ben ik blij om.”

(Erik Vandewalle)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners