© BELGA

OVERZICHT. Hoe zit dat met de verdeling van de Europese tickets in de Play-offs? En wat staat er op het spel in de bekerfinale tussen KV Mechelen en Antwerp?

Dankzij Union, Anderlecht en AA Gent blijft het Belgische voetbal hoge toppen scheren in Europa. Ons land boekt dit seizoen zelfs een coëfficiëntrecord, wat ons de komende jaren profijt oplevert. Maar wat veel voetbalfans met de Play-offs in aantocht zich afvragen: hoe ziet de verdeling van de tickets voor de Europese campagne van volgend seizoen eruit? Daarom deze handige opfrissing.

Diederik Geypen

Landskampioen

- gaat naar de derde voorronde van de Champions League

- bij uitschakeling gaat de club naar de Play-offs van de Europa League

- indien de club ook daar wordt uitgeschakeld, gaat ze automatisch naar de groepsfase van de Conference League.

Nummer 2

- gaat naar de tweede voorronde van de Champions League

- bij uitschakeling gaat de club naar de derde voorronde van de Europa League

- indien de club ook daar wordt uitgeschakeld, gaat ze naar de Play-offs van de Conference League

Nummer 3

- gaat naar de tweede voorronde van de Conference League

Nummer 4

- speelt in het weekend van 10 en 11 juni tegen de winnaar van de Europe Play-offs om een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League, behalve wanneer Antwerp de beker wint en deelneemt aan de Champions’ Play-offs (zie onderaan)

Bekerwinnaar

- gaat naar de derde voorronde van de Europa League

- bij uitschakeling gaat de club naar de Play-offs van de Conference League

Voor Antwerp gelden nog enkele bijzonderheden:

- De Great Old speelt op zondag 30 april (14u30) de bekerfinale tegen KV Mechelen. In datzelfde weekend beginnen ook de Play-offs. Antwerp zal zijn eerste speeldag bijgevolg inhalen op woensdag 3 of donderdag 4 mei.

- Indien Antwerp de beker wint en de Champions’ Play-offs speelt, valt de finalematch tussen de vierde uit de Champions’ Play-offs en de winnaar van de Europe Play-offs weg. Die laatste heeft dan automatisch een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League op zak.

- Indien Antwerp de beker wint, kan het door eerste of tweede te worden in de Champions’ Play-offs nog een gunstiger Europees ticket in de wacht slepen. De andere Europese tickets schuiven dan een plaats op.