Rosette kan zonder hulp de trap niet op of af.© Ward Bosmans

Defecte lift gijzelt 82-jarige Rosette al twee weken in haar Willebroekse appartement: “Ik zit hier nu vastgekluisterd aan mijn zetel”

Willebroek -

Al twee weken is de lift defect in een appartementsgebouw in de August Van Landeghemstraat in Willebroek. Rosette Van Dijck (82) zit daardoor vast in haar appartement, want zonder hulp geraakt ze de trap niet af. Gelukkig heeft ze iemand die voor haar de boodschappen doet en haar af en toe de trap helpt nemen. “Ik bel elke dag met de onderhoudstechnicus en ik lig er ’s nachts zelfs wakker van”, zegt Luc Lauwers van de Kerkfabriek, die eigenaar is van het gebouw.

Ward Bosmans

“Ik woon hier al 3,5 jaar”, zegt Rosette. “Al sinds het begin waren er regelmatig problemen met de lift in het gebouw. Meestal was dat snel opgelost, maar deze keer heeft de brandweer de lift buiten dienst gesteld. Twee weken terug zijn ze moeten langskomen omdat er vier mensen vastzaten in de lift. Daardoor zit ik nu al veertien dagen vast op mijn appartement. Ik moet wachten tot iemand mij komt helpen om de trap af te geraken zodat ik mijn man kan gaan bezoeken die in Ruisbroek in een rusthuis woont.”

Het gebouw is eigendom van de Kerkfabriek Sint-Niklaas en een tweetal dagen per week is er iemand die enkele uren op een bureeltje zit op het gelijkvloers. “Die man is op de hoogte van de problemen, maar ik hoorde vertellen dat het nog tot twee maand zou kunnen duren eer er een oplossing is. Dat zou een ramp zijn voor mij.”

De brandweer stelde de lift buiten gebruik.© Ward Bosmans

Slapeloze nachten

“Ik bel elke dag met de onderhoudstechnicus en ik lig er ’s nachts zelfs wakker van”, zegt Luc Lauwers, de penningmeester van de Kerkfabriek. “Sinds 4 maart is de lift buiten dienst. De brandweer heeft toen vier mensen moeten evacueren. We hebben een onderhoudscontract met een firma uit Ninove. Ik heb die man direct verwittigd en die is komen kijken en heeft de lift buiten werking gesteld. Volgens hem zou er een nieuwe motor en een nieuwe oliepomp moeten komen.”

“Hij is daarna nog een keer terug geweest om de vuilnisbakken buiten te zetten. Die staan namelijk op de verdiepingen in een berging”, vertelt Lauwers. “Hij heeft die zelf via de lift buiten gezet, maar ze daarna weer buiten dienst gesteld. Wij zitten met de handen in het haar, want we weten niet wanneer het probleem zal opgelost zijn. We overwegen nu om de onderhoudsfirma in gebreke te stellen omdat ze hun contract niet nakomen.”

Carnaval

De meeste bewoners van het appartement zijn jonge mensen die perfect de trap kunnen gebruiken en Rosette probeert zich ondertussen te behelpen. Ze is blij dat ze af en toe hulp krijgt. “Maar mijn dokter zegt dat ik meer moet bewegen terwijl ik hier nu vastgekluisterd zit aan mijn zetel. Ik hoop dat het tegen volgend weekend in orde is, want ik zou graag naar de carnavalsstoet gaan kijken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Willebroek