Enkele leerlingen bij het infobord© rr

Goezo Kerkeblokken stapt in recyclageproject

Nijlen -

Goezo Kerkeblokken stapte in een recyclageproject van IOK afvalbeheer waardoor leerlingen nog meer gestimuleerd worden om afval te sorteren. Hiervoor werd een opstelling met kleurrijke borden aan de school geïnstalleerd.

“Onze school kreeg van IOK afvalbeheer de kans om voor vijf jaar in te stappen in hun recyclageproject “5 op een rij””, zegt directeur Roel Verbist. “ Deze week werd in onze fietsenstalling van de lagere school een leuke opstelling met kleurrijke, informatieve borden geïnstalleerd. Nu kunnen ouders bij ons terecht met gebruikte inktpatronen, kaarsresten, lege batterijen, oude gsm’s en smartphones en kurken stoppen. Het gaat allemaal om stoffen die gerecycleerd zullen worden en onze leerlingen leren op deze manier dat heel wat klein afval niet in de restafvalzak hoort, maar gerecycleerd kan worden.”

Beloning

In de klas wordt ook extra aandacht besteed aan het belang van recyclage en afvalpreventie. “Elke leerling krijgt een handige infobrochure met de juiste sorteerregels voor de vijf kleine afvalreacties. Het ingezamelde afval wordt per trimester opgehaald door IOK afvalbeheer. Recycleren is uiteraard goed voor het milieu, maar onze school verdient dankzij dit project ook een beloning (€ 5 per ingezamelde kg met een maximum van € 750 per jaar) voor het ingezamelde afval. Met deze beloning kunnen wij extra schoolmateriaal aankopen bij gespecialiseerde bedrijven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Nijlen