De auteurs komen op vrijdag 24 maart naar Hove.© RR

Eerste Hovese editie van ‘De Woordenwevers’ brengt lokale auteurs en lezers uit Antwerpse zuidrand samen

Hove -

De bibliotheek van Hove vormt het decor voor de eerste editie van De Woordenwevers in de Antwerpse zuidrand. Tijdens dit initiatief ontmoeten plaatselijke auteurs hun lezers.

Filip Spoelders

Het concept van De Woordenwevers werd in 2021 voor een eerste maal ontplooid in Rotselaar door Filip Bastien en Kunstatelier Mariez. Het is de bedoeling om het over Vlaanderen te laten uitvloeien en dit gebeurt. “Ik ben blij dat er nu een nieuwe editie in de gemeente Hove komt,” reageert Bastien.

In Hove ondersteunt Bibkwintet, het samenwerkingsverband tussen de bibliotheken van Aartselaar, Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel, het evenement. In De Markgraaf nemen lokale schrijvers als Marc Kerkhofs, Inge Sleegers, Marielou Uyttenhove, Johnny Bollé, Viviane Gerits, Eva Linden, Anya van der Gracht en Filip Bastien plaats in de sofa. Met Joris Peeters komt er ook een singer/songwriter langs die twee nummers uit zijn nieuwe show Ik Ben Spiegelbol zal brengen.

Panelgesprekken

Tijdens panelgesprekken praten de auteurs over hun werk en over uiteenlopende genres. Ook hoe een boek tot stand komt, zal aan bod komen. “Het hoofddoel van De Woordenwevers is lokale schrijvers en lezers met elkaar in contact brengen. Internationale auteurs hebben veel grotere marketingbudgetten en zijn daardoor beter vindbaar,” zegt Edegems auteur Marc Kerkhofs.

Volgens jeugdauteur Inge Sleegers uit Hove gaat de avond voor interessante ontmoetingen zorgen: “Hoe tof zou het zijn, mocht je favoriete auteur gewoon achter de hoek wonen?”

De Woordenwevers editie Zuidrand gaat door op vrijdag 24 maart om 19u30 in De Markgraaf aan de Kapelstraat in Hove. De toegang is gratis maar inschrijven via de webshop van de gemeente Hove wordt aangeraden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hove