Rousseau liep stage op de afdeling pediatrie.© Hannah Moens

Conner Rousseau loopt stage op pediatrie: “Respect voor zorgpersoneel is alleen maar toegenomen”

Sint-Niklaas -

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau liep vrijdagochtend stage op de afdeling pediatrie van ziekenhuis Vitaz in Sint-Niklaas. Dat deed hij in het kader van de Week van de Zorg. “Er is geen betere manier om de noden van ons zorgpersoneel te leren kennen dan door zelf mee de handen uit de mouwen te steken”, aldus Rousseau.

Yannick Joos

De Week van de Zorg, met zondag de Dag van de Zorg als orgelpunt, is volop aan de gang en ook Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit, stak vrijdag het zorgpersoneel van Vitaz in Sint-Niklaas een hart onder de riem. Rousseau liep mee stage op de afdeling pediatrie en hielp mee met pampers verversen, fruitpap geven en waagde zich zelfs aan een spelletje Uno met een van de patiënten.

(Lees verder onder de foto)

© Hannah Moens

“Mijn respect voor ons zorgpersoneel was torenhoog en dat is na vandaag alleen nog maar toegenomen”, vertelt Rousseau. “Ondanks de enorme werkdruk verzorgen ze iedereen met de grootste toewijding. Maar met respect en applaus betaalt ons zorgpersoneel hun facturen niet en daarom strijden we voor wie zorg nodig heeft én voor wie zorg verstrekt. We investeren miljarden extra in onze zorg, extra handen aan het bed, hogere lonen en betere werkomstandigheden. Het is aan een sterke overheid om onze welvaartsstaat te versterken en te garanderen dat iedereen de beste zorg krijgt wanneer je die nodig hebt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners