Autoverkeer kan nog net langs de werf passeren na de verzakking.© rr

Herstelling verzakking op kruispunt Leopoldstraat moet eind volgende week afgerond zijn

Mechelen -

De oorzaak van de verzakking op het kruispunt van de Leopold- met de Willem Rossierstraat in Mechelen is helemaal uitgeklaard. Naast een lek in de waterleiding is er ook sprake van een breuk in de riolering. Eind volgende week moet de schade hersteld zijn.

Sven Van Haezendonck

Door een verzakking is het kruispunt sinds dinsdagochtend deels afgesloten. “Ondertussen hebben we een volledig zicht op de schade. De grond onder het wegdek was helemaal weggespoeld”, zegt Andy Frans, minder-hindercoördinator bij de stad. Een gedeelte van de oorzaak bleek al snel te liggen bij een kapotte waterleiding, al kwam de waterbevoorrading in de buurt nooit in het gedrang. Het lek was snel gedicht.

LEES OOK. Waterlek veroorzaakt verzakking op kruispunt Leopoldstraat

Verder onderzoek van Pidpa en de stad toonde aan dat er ook een breuk was in de riolering. “Door het water spoelde al de grond weg en op een gegeven moment breekt natuurlijk ook het asfalt”, vertelt Frans. Volgende week moet de herstelling van start gaan. Die brengt in principe geen bijkomende verkeershinder met zich mee.

Autoverkeer kan de Leopoldstraat vanaf de vesten (R12) tijdelijk bereiken via de kasseien parkeerstrook op de Van Benedenlaan. Fietsers kunnen vanaf de Vaartdijk via de Brusselpoort richting binnenstad, of omgekeerd. “Als alles meezit, is de verkeershinder volgende week vrijdag achter de rug”, zegt Andy Frans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen