© ATV

Van Bommel rekent weer op Yusuf bij Antwerp, Alderweireld blijft een vraagteken: “Zaterdag hakken we de knoop door”

Nog een keer vlammen voor de interlandbreak, dat is wat Mark van Bommel met zijn Antwerp wil doen tegen Charleroi. Met Alhassan Yusuf keert een belangrijke pion van de eerste seizoenshelft na lange tijd terug in de selectie en ook Toby Alderweireld komt mogelijk al in aanmerking voor zondag. “Toby heeft hard gewerkt aan zijn terugkeer. Zaterdag hakken we de knoop door.”

Hannes Van Gael

De voorbije maanden had Antwerp te kampen met een bijzonder hoge blessurelast, maar nu loopt de ziekenboeg stillaan leeg. “Vines speelde vorige week al met de beloften mee en dat heeft hij goed doorstaan. Zaterdag beslissen we of hij in de selectie zit tegen Charleroi. Hetzelfde geldt voor Toby, die hard heeft gewerkt aan zijn terugkeer.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Naast die twee twijfelgevallen is er een langdurig geblesseerde die zondag zeker wél terug is: Alhassan Yusuf. Voor het WK was de Nigeriaans een vaste waarde op het Antwerpse middenveld. “Mooi dat Yusuf er eindelijk weer bij is”, aldus Van Bommel. “Gerkens, Valencia en Stengs zijn er zondag niet bij, maar die laatste keert wellicht uit blessure terug tijdens de interlandbreak.”

Begrip voor Janssen en Alderweireld

Dat internationale luik gaat maandag van start en dan ziet Van Bommel acht spelers uit zijn A-kern vertrekken: Pacho (Ecuador), Muja (Kosovo), Vermeeren (België U19), Corbanie (België U18), Scott (Duitsland), Ekkelenkamp (Jong Oranje), Keita en Balikwisha (beiden Jonge Duivels).

Alderweireld en Janssen gaven onlangs aan te stoppen als international. “Ze zijn niet over één nacht ijs gegaan. Toby twijfelde al kort na het WK en ook Janssen heeft er lang over nagedacht. Misschien is het wel een teken aan de wand. Het gaat immers over twee spelers van een hoog niveau die zeker nog meekunnen bij hun land. Toch gaven ze te kennen dat ze meer rust willen en zich volledig op hun club willen richten.”

In Nederland was er wat kritiek van ex-internationals op de beslissing van Janssen. Daarnaast zijn er critici die beweren dat de club druk zou uitoefenen op de spelers om te stoppen als international. “Kritiek is er bij elke beslissing”, aldus Van Bommel. “En het zou echt verkeerd zijn om als club je spelers onder druk te zetten om hun interlandcarrière stop te zetten. Dat is in beide gevallen absoluut niet gebeurd.”

Complimenten voor Mazzu

Zondag komt Charleroi over de vloer in Deurne-Noord. De heenmatch ging met 1-0 naar de Carolo’s, toen nog geleid door trainer Edward Still. Sinds Felice Mazzu er aan het roer staat, verloor Charleroi nog niet op verplaatsing. “Zes keer op rij niet verliezen op verplaatsing, dat is knap. Mijn complimenten aan de trainer. Hij heeft vorig jaar bij Union al bewezen dat hij een ploeg naar zijn idee kan laten voetballen. Charleroi kan overigens meer dan alleen snel omschakelen”, besloot Van Bommel.