Rijrichting geknipte Molenlei wordt omgekeerd: “Eindelijk”

Merksem -

De rijrichting van de geknipte Molenlei in Merksem wordt omgekeerd. Dat heeft het schepencollege vrijdag beslist. De maatregel moet het autoverkeer in de Generaal Mahieustraat en de Secretaris Meyerlei drastisch verminderen. Sinds de invoering van de knip en de fietsstraat kregen die straten veel verkeer te slikken, tot ongenoegen van de bewoners.

Jan Stassijns

LEES OOK. Autobestuurders begrijpen nieuwe inrichting Molenlei niet: politie beboet twintig spookrijders

Het district Merksem vormde in maart vorig jaar de Molenlei om tot een eenrichting-fietsstraat. Die ingreep moest een veilige fietsverbinding vormen tussen Merksem en Schoten, maar zorgde voor veel frustraties bij bewoners van de omliggende straten.

De Molenlei is geknipt. Je kan langs beide kanten de straat wel inrijden, maar niet verder dan het kruispunt met de Generaal Mahieustraat. Dat maakt van de Generaal Mahieustraat en de Secretaris Meyerlei een trechter voor al het verkeer dat zich een weg baant door de wijk.

Door de rijrichting om te keren, moet dat probleem van de baan zijn. Open Vld, oppositiepartij in Merksem, is blij met de aanpassingen. “Ik ben blij dat men dan toch het licht heeft willen zien”, zegt Open raadslid Bavo De Mol. “Het is jammer dat het zolang geduurd heeft. Als stad en district vroeger naar de buurt had geluisterd, hadden we niet zoveel tijd verloren en had men veel frustratie kunnen besparen. We hebben nood aan een districtsbestuur dat luistert naar burgers en hun inzichten erkent, in plaats van een districtsbestuur dat het altijd beter denkt te weten en burgers egoïsten noemt.”

Wij hebben de bewoners nooit egoïstisch genoemd”, benadrukt districtsschepen Jari Frensch (N-VA). “Wel de bestuurders die spookrijden in een fietsstraat. Na een evaluatie van de proefopstelling werd inderdaad beslist de rijrichting aan te passen. Als we niet zouden luisteren naar de bewoners, zouden we deze aanpassing ook niet voorstellen. Het gaat hier opnieuw over een proefopstelling die geëvalueerd zal worden. Door niets te doen, los je niets op. Wij zoeken naar oplossingen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV