De foto die voor nogal wat commotie zorgde.© rr

Gemeentebestuur stelt inwoners gerust na commotie rond bewerkte foto Fort Liezele: “Willen het met kleurrijke verhalen tot leven brengen”

Liezele -

Op 1 mei opent het vernieuwde Museum Fort Liezele. Daar zijn ze bij het fort zelf heel enthousiast over. Misschien zelfs iets té enthousiast. Om de feestelijke opening te promoten verscheen donderdag een foto van de ingang van het museum op de sociale media waarbij de iconische ingang beschilderd was met regenboogkleuren. Dat lokte meteen heel wat verontwaardigde reacties uit van erfgoedliefhebbers. Blijkbaar hadden de meeste mensen niet door dat de foto bewerkt was.

Ward Bosmans

De poort van Fort Liezele is heel herkenbaar. Door deze poort stap je zoals zoveel soldaten van weleer het leven tijdens de Eerste Wereldoorlog binnen. De poort is daarom de basis voor het nieuwe logo van Park en Museum Fort Liezele. De opening ervan staat gepland op 1 mei.

Omdat dat een feestelijk gebeuren is werd de toegangspoort figuurlijk in de verf gezet met vrolijke kleuren. “Het museum is immers geen grijs en donker fort meer, maar het brengt vanaf nu de geschiedenis met kleurrijke verhalen uit het verleden weer tot leven”, zegt schepen van Erfgoed, Ann-Marie Morel (CD&V). De bewerking van de foto was zo goed gedaan dat heel wat inwoners dachten dat de toegangspoort echt beschilderd was. Niet dus.

Wie, net als de medewerkers van Museum Fort Liezele, nu al super enthousiast is, kan alvast een toegangsticket kopen voor de openingsdag op 1 mei. Je krijgt dan het vernieuwde museum in primeur te zien en er is heel wat animatie. (wabo)

www.fortliezele.be/tickets

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Puurs-Sint-Amands