© BELGA

KV Mechelen-coach Defour voor trip naar Union: “Een vertoning als die op Antwerp wil ik niet meer zien”

KV Mechelen trekt zondagavond naar Union Saint-Gilloise, dat zopas doorstootte naar de kwartfinales van de Europa League. Een helse opgave dus voor Malinwa, in de wetenschap dat de Kakkers buitenshuis sowieso ontzettend moeilijk presteren. “Waarom we toch iets kunnen rapen bij Union? Omdat we in de heenmatch (3-0, red.) de zwakheden hebben uitgebuit en nu hetzelfde trachten te doen”, blikte Steven Defour met goede moed vooruit.

Diederik Geypen

De KV Mechelen-trainer keek donderdagavond niet naar Union SG tegen Union Berlin. Defour had andere verplichtingen. “Mijn zus trouwde, namelijk. Vanmorgen heb ik wel een en ander ingehaald. Het hele parcours, zowel in Europa als in eigen land, spreekt tot de verbeelding. Na een moeilijke periode (met 1 op 9, red.) is Union gaan winnen in Genk, door de weinige rust om te zetten in positieve energie. Dan weet je dat het intern heel goed zit.”

Toch wil Malinwa in het Dudenpark geen vogel voor de kat zijn. “In de heenmatch hebben we de zwakheden van Union uitgebuit. Dat proberen we nu opnieuw te doen. Al zullen we daarvoor honderd procent gefocust moeten zijn, en geen tachtig.” Of nog minder, zoals twee weken geleden uit bij Antwerp (5-0) het geval was. “Ik heb die match nog eens aangehaald. Hopelijk hebben mijn jongens eruit geleerd. Ik wil zo’n vertoning niet meer zien.”

Zwaar vijfluik

Los van de mogelijke inhaalwedstrijd tegen Charleroi breekt voor KV een zwaar vijfluik aan, met Union (uit), Club Brugge (thuis), OH Leuven (uit), AA Gent (thuis) en Anderlecht (uit). Stevige tests om toe te werken naar de bekerfinale van 30 april tegen Antwerp. “We hebben nog veel werkpunten. De komende duels kunnen we aangrijpen om te kijken wat wel en vooral niet werkt. Zeker in het defensieve compartiment hebben we nog een grote winstmarge.”

Goed nieuws is er over Mrabti en Bolingoli. Zij zitten opnieuw in de selectie. Malede (adductoren) is onzeker. Van Hoorenbeeck ontbreekt in de hoofdstad. Hij liep een scheurtje op in de kuit. Ook Schoofs en Walsh zijn er nog niet bij. Walsh (hamstrings) wordt klaargestoomd richting de uitmatch tegen OHL (08/04). Schoofs (enkel) hervat binnenkort de looptrainingen.

MEER OVER KV Mechelen