Onvrede bij RC Genk over ontbreken Heynen en Trésor in selectie Rode Duivels: “Gebrek aan respect”

Geen Bryan Heynen en Mike Trésor in de selectie van nieuwe bondscoach Domenico Tedesco. Head of Football van RC Genk Dimitri de Condé is niet alleen ontgoocheld over die niet-selectie. “Ik ben vooral misnoegd.”

Marnik Geukens

LEES OOK. Tedesco maakt van Lavia Rode Duivel, maar laat Vanaken en Witsel thuis: “Neen, dit is geen einde verhaal voor Axel”

Dimitri de Condé haalt verschillende redenen aan die zijn misnoegdheid verklaren. “Ik had nog enigszins begrip voor het ontbreken van onze spelers in de WK-selectie. Qatar was het eindpunt van een cyclus, dan kan het dat bepaalde jongens, die het volledige parcours hebben afgelegd, de voorkeur krijgen. Maar nu is het tijd voor een nieuwe start. En dan ontbreken van de ploeg, die al een heel seizoen op kop staat, zowel de aanvoerder als de speler met de beste statistieken van het land. Meer nog, Mike Trésor heeft de op één na beste statistieken van Europa. Terwijl er zelfs verschillende spelers zijn opgenomen, die al geruime tijd niet eens basisspeler zijn bij hun ploeg.”

© Isosport

Bondscoach Tedesco riep met Vertonghen en Debast welgeteld twee spelers op uit de Jupiler Pro League. “Daags na wat een historische Europese avond wordt genoemd voor ons land. Maar toch stelt het niveau van onze competitie blijkbaar niets voor. Nu, ik spreek alleen over Bryan Heynen en Mike Trésor, ik neem het op voor onze jongens. Ik vind het van weinig respect getuigen om hen te negeren, terwijl de rest van onze ploeg wel wordt gewaardeerd door hun federatie.”

Ongelukkige timing

“Dat maakt me zo kwaad dat ik onze samenwerking met de Belgische bond eens rustig wil herbekijken. Onze jeugdwerking staat op het hoogste niveau in België, wij zijn enorm soepel in het afstaan van spelers voor stages en trainingen van nationale ploegen. Bovendien stellen we voortdurend onze infrastructuur ter beschikking van de bond. Wel, als het respect niet wederzijds is, dan moeten we dat misschien herbekijken. Dan doet ieder zijn ding.”

© Dick Demey

Ook het tijdstip van de (niet-)selectie stuit de Condé tegen de borst. “Wij spelen vanavond een belangrijke wedstrijd op Cercle Brugge, dit nieuws verstoort de voorbereiding grondig. Daarom hadden we geprobeerd om al eerder informeel geïnformeerd te worden. Sommige spelers hebben blijkbaar donderdag al wel een boodschap gekregen, onze jongens hebben tot vanmiddag moeten wachten. Het zegt veel.”