© Parket Antwerpen

Zes Albanezen opgepakt en aangehouden na aantreffen cannabisplantage in Burcht

Antwerpen -

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vrijdag zes Albanese verdachten aangehouden voor hun betrokkenheid bij het uitbaten van een cannabisplantage in Burcht (Zwijndrecht). De plantage werd afgelopen woensdag ontdekt.

jtp

Politiediensten van Zwijndrecht en Antwerpen gingen woensdagochtend over tot een huiszoeking in de Borgerweert in Burcht nadat info was binnengelopen over een sterke cannabisgeur in de omgeving. “Bij de zoeking werden in totaal 1.445 cannabisplanten aangetroffen, verspreid over verschillende kweekruimtes op elke verdieping van het huis”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. De politie nam zowel de cannabisplanten als het kweekmateriaal in beslag.

Zes Albanese mannen tussen 23 en 38 jaar oud werden tijdens de huiszoeking gearresteerd. “Na hun verhoor werden ze donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste hen aan te houden op verdenking van teelt van verdovende middelen en diefstal van elektriciteit”, aldus Aerts nog. De zes verdachten verschijnen dinsdag voor de raadkamer.

Het parket wijst nogmaals op het anonieme meldpunt Drugsplantage. “Iedereen die een vermoeden heeft van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval in de provincie Antwerpen, kan dat anoniem melden via het meldpunt”, zegt Aerts. “Het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen willen zo de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen.”

www.drugsplantageontdekt.be/

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen