De gelegenheidmedewerkers van de pop-up, die over enkele dagen aan het korte avontuur beginnen.© VTM

Jonge BV’s verkopen week lang hamburgers voor het goede doel in tijdelijk omgetoverde Mechelse vestiging van Balls & Glory

Mechelen -

De Mechelse vestiging van Balls & Glory in de Nauwstraat ruimt over enkele dagen plek voor de pop-upzaak Burger House. Uitgebaat door acht bekende jongeren, en hun relaas is vanaf zaterdag 25 maart ook te zien op VTM GO. “Ik ga de ploeg met mijn culinaire expertise aansturen”, vertelt tv-kok Loïc Van Impe.

Tom Vets

Mechelen krijgt er een week lang een hamburgerrestaurant bij. En je ziet niet verkeerd als je onder het personeel een aantal bekende koppen spot. Worden immers te werk gesteld: mediafiguur Jamie-Lee Six, zangeres Pauline Slangen, online content creators Gerben Tuerlinckx, Steffi Mercie, Ender Scholtens en Hariette Sylva, actrice Nora Dari en zanger Luis Oscar Santos (OSKI). Van bestellingen opnemen en opdienen tot burgers bakken en afrekenen, dat moeten ze allemaal zelf doen.

“De opnames gaan dus door in een bestaand restaurant, maar voor de periode van de opnames toveren we de zaak ook qua aankleding om tot een volwaardig burgerrestaurant”, blikt Loïc vooruit. “Wie iets wil eten moet snel zijn, want Burger House is slechts een week open, van vrijdag 24 maart tot donderdag 30 maart. Reserveren is verplicht en kan vanaf 20 maart. “De opnames zitten zeer dicht op de uitzending, omdat het de bedoeling is dat de mensen afkomen in de periode dat het ook te zien is op VTM GO.”

De opnames vinden plaats in het pand van Balls & Glory in de Mechelse Nauwstraat.© Dirk Vertommen

Aansturen

Loïc gaat de ploeg vooral aansturen in de keuken. “Schrijf zeker niet dat ik de leiding heb, het is niet de bedoeling dat ik daar constant sta opdrachten te geven. Ik geef mijn mening en tips om de boel draaiende te houden, zodat de bestellingen volgen en er niks fout loopt. Ik hou me vooral bezig met het culinaire aspect, terwijl komiek en ondernemer in hart en nieren Kamal Karmach de ploeg zal bijstaan met de administratieve rompslomp. Restaurantje spelen is heel tof, maar het moet ook opbrengen.”

Je kan er voor takeaway (ter plaatse afhalen) terecht van 15.30 tot 17.30u. van 18 tot 20u is het uitsluitend een restaurant. De ploeg heeft weinig horeca-ervaring. “Maar dat is net de uitdaging. Het moet ook leuke beelden opleveren. Op dit moment is iedereen nog heel gemotiveerd, maar ik denk dat ze nog niet goed beseffen waar ze aan beginnen. Dat ze het deksel op de neus krijgen is onvermijdelijk, maar ik hoop dat ze het vooral een toffe ervaring vinden. Er kunnen veel klanten over de vloer komen. Ze zullen dus goed uitgeslapen voor de dag moeten komen. Het allerbeste scenario zou zijn dat er buiten honderd mensen staan te wachten.”

‘De Verraders’

Kent Loïc de deelnemers? Met Jamie-Lee heb ik een band die teruggaat naar tot het VTM-programma De Verraders. Gerben en Steffi kende ik een beetje, de rest enkel van naam. Mondig zijn ze in elk geval wel. (lacht) Ik ga er zelf ook een hamburger eten, maar ik ga zeker niet de strenge klant spelen. Iedereen doet zijn uiterste beste want de opbrengst is voor het goede doel en gaat naar de actie JEZ!”

Burger House zal een smaakvolle burgertent worden. “De burgers mogen best vettig zijn, als het maar lekker is. Welke burgers je er precies kan eten, zal ook door de ploeg worden beslist.” Van Impe eet zelf zeker niet wekelijks hamburgers. “Al heb ik vorige zomer mijn eigen burger gehad bij een bekende fastfoodketen. Gelukkig sport ik veel zodat die calorieën niet blijven hangen. Op dit moment staat de friet centraal in mijn leven, want ik draai een reeks over het beste frietkot van Wallonië voor de Waalse televisie. Ook lekker!”

Reserveren is verplicht en kan vanaf maandag 20 maart via vtmgo.be/burgerhouse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VTM