© RR

Jongeren met drugs en winkeldieven betrapt tijdens acties

Turnhout, Oud-Turnhout -

De politie van de regio Turnhout hield een grote controleactie op overlastgevoelige plaatsen. Daarbij deden de ploegen vijftien plekken in Oud-Turnhout en Turnhout aan die bekend staan om overlast door zwerfvuil, vandalisme of intimiderend gedrag.

Alles samen zijn 48 personen en twaalf voertuigen aan een inspectie onderworpen. “Met succes, want op maar liefst vijf plaatsen werden jongeren aangetroffen die drugs op zak hadden of drugs aan het gebruiken waren”, stelt de politie.

“Tijdens de actie troffen we ook twee mensen aan die geseind stonden. Eén van hen werd overgebracht naar de gevangenis. We vonden ook twee verboden wapens en konden op de Turnova-site twee winkeldieven inrekenen. Tot slot trokken we ook meteen het rijbewijs in van een chauffeur die een positieve drugstest aflegde.”

Omdat de meldingen van overlast traditioneel toenemen wanneer het weer wat aangenamer wordt, wil de politie regio Turnhout de controleacties op overlastgevoelige plaatsen de komende weken en maanden zeker nog herhalen. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oud-Turnhout