© BELGAIMAGE

Rusland gaat onderzeeërs uitrusten met hypersonische wapens

De Russische marine is van plan haar onderzeeërs uit te rusten met moderne hypersonische wapens. Dat heeft Nikokaj Jevmenov, het hoofd van de marine, meegedeeld in een interview met Krasnaja Zvezda, het blad van het Russische leger.

Bron: Belga

“Laat niemand eraan twijfelen dat we dit zullen doen”, zegt Jevmenov stellig. Maar wanneer de Russische onderzeeërs met de hypersonische wapens uitgerust zullen zijn, kan nog niet worden meegedeeld.

De Russische marine heeft momenteel tien verschillende types onderzeeërs in dienst. De moderne geleide raketten van het Kalibr-type zijn getest op onderzeeërs van de tweede generatie “en vandaag kunnen alle in dienst zijnde onderzeeërs ermee worden uitgerust”, zegt Jevmenov. Een upgrade met hypersonische raketten wordt de volgende stap, klinkt het nog.

Rusland heeft tot nu toe drie soorten hypersonische raketten onthuld: de Avangard, de Zirkon en de Kinzhal. Vanwege hun hoge snelheid zijn die raketten nagenoeg niet tegen te houden door de huidige luchtverdedigingssystemen.

De Zirkon-raketten kunnen ook worden voorzien van kernkoppen. Momenteel is er in de Russische vloot wel maar één schip dat met de Zirkons is uitgerust. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER