Burgemeester Rik Verwaest (links) aan het werk. Schepenen Ilse Lambrechts en Bert Wollants nemen een afwachtende houding aan.© Joren De Weerdt

Actie Lenteschoonmaak: burgemeester en schepenen maken Antwerpsesteenweg proper

Lier -

De burgemeester en schepenen van Lier ruimden vrijdagvoormiddag het zwerfvuil en rondslingerend afval op langs de Antwerpsesteenweg tussen de Ring (R16) en de grens met Boechout. Zo luidden ze de officiële start van de Lenteschoonmaak in.

“Elke dag zetten heel wat mensen zich in voor een proper Lier. Van medewerkers van de stad, Ivarem, externe aannemers tot verenigingen, organisaties, bijna tweehonderd vrijwilligers, maar ook onze inwoners en bezoekers. Een proper Lier start immers klein door zwerfvuil te vermijden en alvast de eigen stoep, straat of buurt mee proper te houden”, zegt schepen van Afvalbeleid en proper Lier Ivo Andries (Open Vld).

© Joren De Weerdt

Van 18 maart tot 2 april kan je deelnemen aan de grote Lenteschoonmaak van Mooimakers. Tijdens deze opruimactie maken duizenden vrijwilligers over heel Vlaanderen hun straat en buurt proper. “Een propere stad is een mooie beloning, maar dit jaar willen we in Lier nog wat extra’s doen door er een wedstrijd aan te koppelen. Spreek met minstens drie bewoners uit je straat of buurt af om samen je stoep, goot, voortuin of gevel proper te maken. Registreer je actie vóór 18 maart via www.lier.be/lenteschoonmaak en maak kans op een beloning om je straat in de loop van het jaar te vergroenen.”

Voor wie wil weten hoe hard de burgemeester en de schepenen hun best hebben gedaan, dit was de buit: 21 volle afvalzakken met onder meer autospiegels, een doos tampons en heel veel dameskleding. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier