Op paasmaandag organiseert Kim Troch een wandeling voor honden en hun baasjes op het Domein Roosendael.© Kim Troch

Kim organiseert eerste hondenwandeling voor het goede doel: “Ook dierenliefhebbers zonder hond zijn welkom”

Sint-Katelijne-Waver, Mechelen -

Op paasmaandag 10 april organiseert Kim Troch uit Sint-Katelijne-Waver voor de eerste keer een hondenwandeling. Op het Domein Roosendael kan je komen wandelen met je hond en op zoek gaan naar paaseieren. De opbrengst van de wandeling gaat naar Natte Pootjes Antwerpen, een organisatie die zich inzet voor de huisdieren in Syrië en Turkije.

Stijn Van de Sande

Met haar bedrijf Tender Loving Doggycare biedt Kim Troch uit Sint-Katelijne-Waver onder meer trainingen, begeleidingen en workshops aan voor honden en hun baasjes. Daarnaast heeft ze ook al verschillende jaren een webshop en een hondenkoekjesbakkerij en winkel voor hondenspullen in de Blauwhondstraat in het centrum van Mechelen. Daar komt nu ook een eerste hondenwandeling bij, want op paasmaandag 10 april vindt in het Domein Roosendael een speciale paaswandeling plaats.

“Ik speelde al lang met het idee om een wandeling te organiseren”, zegt Kim. “Paasmaandag leek me daar het ideale moment voor. Tussen 10u en 14u is iedereen welkom om te komen wandelen. Het is geen groepswandeling, omdat ik daar zelf ook niet zo van hou. Iedere hond en baasje moet de wandeling op eigen tempo kunnen afleggen. Onderweg kom je op verschillende plekken paaseitjes tegen. Daarop staan weetjes of verrassingen. Aan het einde van de wandeling kan je de eitjes inruilen voor paaskoekjes uit de hondenkoekjesbakkerij.”

Voor het goede doel

Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel. “We werken samen met de organisatie Natte Pootjes Antwerpen”, klinkt het. “In het verleden zamelden we samen met hen al geld en spullen in voor projecten in Oekraïne en na de overstromingen in Wallonië. Dit keer helpt Natte Pootjes getroffen huisdieren in Syrië en Turkije. Want er is veel nood aan verzorging en opvang voor de dieren daar. Veel dierenklinieken liepen schade op door de aardbevingen of zijn hun apparatuur kwijt. Door een deel van het inschrijvingsgeld aan de organisatie te schenken, hopen we de dieren daar te kunnen helpen.”

In de Blauwhondstraat in Mechelen heeft Kim een bakkerij voor hondenkoekjes.© Dirk Vertommen

Deelnemen aan de wandeling kost 20 euro. Voor dat bedrag steun je niet alleen het goede doel, je krijgt er ook de hondenkoekjes en twee consumpties in Café Roosendael voor in de plaats. “Maar ook wie geen hond heeft, is meer dan welkom”, zegt Kim. “Iedereen die een groot hart heeft voor dieren, Natte Pootjes wil steunen of gewoon zin heeft in een wandeling op paasmaandag, kan een ticketje kopen. Zonder hond betaal je tien euro. Ook in dat bedrag zit al een consumptie in het café inbegrepen.”

Spannend

De Katelijnse kijkt erg uit naar de eerste wandeling. “Het is spannend”, zegt ze. “Maar er zijn al heel wat inschrijvingen binnengekomen, vooral van trouwe klanten. Ik hoop dat het mooi weer wordt en dat we zo veel mogelijk mensen kunnen verwelkomen. Voor de organisatie van de wandeling kreeg ik trouwens hulp van de dienst Dierenwelzijn van de gemeente. Zij hebben me heel goed op weg geholpen en waren heel behulpzaam. Het was fijn om met hen te kunnen samenwerken.”

Een ticketje kopen voor de paaswandeling kan via de webshop van Tender Loving Doggycare.

De wandeling is toegankelijk voor iedereen, met of zonder hond.© Kim Troch

www.tldoggycare.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners